TOPIĆ: 700.000 ubijenih u Jasenovcu je laž, Nedić je pandan Paveliću, a rehabilitira ga se

Milorad Dodik
Sad se ponavlja da je 700 tisuća ubijeno u Jasenovcu, a naprosto to je laž. Ne treba se s lažima baratati, strašno je da je jedan čovjek ubijen, nema potrebe za uvećavanjem. Zna se ima popis žrtava u Jasenovcu 84 tisuće, ja sam tražio i javno poslao pismo, ovaj sadašnji, zadnji popis nek se napravi popis žrtava, ako je moj brat ili otac ubijao, ne daj bože, nek se to zatvori da to ostavimo povjesničarima, a ne da stalno manipuliramo, kazao je Topić gostujući u Dnevniku TV1.

Podsjetimo sudjelujući na komemoraciji u Donjoj Gradini 20.-og ovog mjeseca zajedno s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsjednik RS Milorad Dodik je rekao da "ne smijemo dozvoliti da zaboravimo genocid", te da civilizirani svijet mora znati "za 700.000 nevino stradalih u Јasenovcu".

Prof. Topić komentirao je i rehabilitaciju četničkog vođe Draže Mihajlovića i Milana Nedića, kazavši da je Nedić pandan Paveliću.

-Rehabilitacija Draže Mihajlovića, i sada Nedić, znate što je Nedić, većina ljudi zna a moji studenti ne znaju zbog propagande, Nedić je pandan Paveliću, zamislite da netko Pavelića rehabilitira. Nedić se javlja krajem 41. Hitleru da su riješili židovsko pitanje, i čuj sad netko njega rehabilitira. Pa evo sad ima nekoliko dana i Miloševića. Ja znam da nije lako se kajati nije lako priznati prihvatiti da je moj narod... i zato sam napisao tekst da se podjednako treba odnosit prema svim žrtvama, naravno ne da su isti, svaka žrtva je žrtva i zločin je zločin bez obzira tko ga je počinio, ali ne bi trebalo time manipulirati. Znate onaj židov Elie Wiesel koji je bio i u logoru u Auschwizu je rekao da takvo manipuliranje sa žrtvama znači ponovno ubijanje žrtava. Mislim da to nema potrebe i da bi se trebalo smirivat. Dakle ne lagat reć da to nije točno, da dođemo do istine, mi možemo i sada doći do 95% barem točnih podataka o ubijanjima i od koga su u drugom svjetskom ratu, sad je bio i ovaj popis nedavno, nije se htjelo..., zaključio je prof Topić za TV1. /HMS/