FOTO  Sveučilište Hercegovina u posjeti Veleposlanstvu RH u Sarajevu

sveučilište hercegovina, Sarajevo, veleposlanstvo rh u sarajevu
...su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini u Sarajevu.

Izaslanstvo Sveučilišta činili su dekan Radić, dr.sc. Husein Ljeljak, docent, član Senata Sveučilišta, Marijana Radić, asistent i predstavnici studenata.

Prigodnom riječju predstavnike Sveučilišta Hercegovina pozdravio je njegova ekselencija mr.sc. Ivan Del Vechio izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini. Veleposlanik je izrazio dobrodošlicu i predstvio u kratkim crtama aktivnosti koje veleposlanstvo provodi u cilju jačanja suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tijekom izlaganja njegova ekselencija dotakla se veoma značajnih pitanja za Bosnu i Hercegovinu, reformske agende, gospodarske diplomacije i što je predstavnike Sveučilišta osobito zanimalo, pitanje visokog obrazovanja, koje je ništa manje važno za razvoj Bosne i Hercegovine i približavanje Europskoj uniji i integriranje u europski prostor obrazovanja. Na koncu izlaganja veleposlanik je izrazio svoj optimizam za europsku budućnost Bosne i Hercegovine i suživot konstitutivnih naroda.

Uz veleposlanika, studente i čelništvo Sveučilišta Hercegovina primili su vojni izaslanik Republike Hrvatske u Sarajevu, mr.sc. Božo Vukasović, brigadir i prvi tajnik, gospodin Pero Bilušić.

Studenti su imali prigodu postavljati pitanja ljubaznim domaćinima na što su dobili izravne odgovore.

Dekan Radić se zahvalio na prijamu, izrazio zadovoljstvo onim što je čuo, te je upoznao njegovu ekselenciju s poviješću i radom prvog privatnog sveučilišta u Hercegovini, Sveučilišta Hercegovina. Zaključeno je da će se suradnja Sveučilišta Hercegovina s veleposlanstvom RH nastaviti na zadovoljstvo i čast obiju strana.