Stiže kiša i zahlađenje

Mostar, oluja, kiša, vremenska prognoza, nevrijeme, kiša, vremenska prognoza, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, amkbih, poplave, kiša, Hercegovina, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, kiša, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama

U ponedjeljak, 12.05.2014, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša će padati u Krajini, mjestimično u zapadnim područjima Bosne. Poslije podne su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini južnog smjera, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura od 15 do 20, na jugu do 23 stupnja.

nevrijeme,kiša,vremenska prognoza

U utorak, 13.05.2014, u Bosni i Hercegovini veći dio dana malo do umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne postupno naoblačenje sa zapada. Krajem dana u Krajini se očekuje kiša. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 26 stupnjeva.

nevrijeme,kiša,vremenska prognoza

U srijedu, 14.05.2014, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem djelu zemlje. Poslije podne su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. Intenzivnije padaline očekuju se u sjevernim i sjeveroistočnim djelovima. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini južnog smjera, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura od 7 do 16, na jugu do 22 stupnja.

nevrijeme,kiša,vremenska prognoza

Federalni Hidrometeorološki zavod