Stanovnike BiH očekuje besana noć

poplave, Jerko Ivanković Lijanović, Marijan Oršolić, poplava elementarna nepogoda, poplave, BIH, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, damir ljubić, poplave, BIH
Rijeka Tinja je u Tuzlanskom kantonu napravila najviše problema. Izlila se od magistralnog puta, pa sve do Lukavca i Srebrenika. Tinja je viša nego u svibanjskim poplavama, a na Majevicu je palo oko 150 litara po metru kvadratnom, a sva ta voda je sišla u grad", ispričao je za Klix.ba direktor Civilne zaštite FBiH Fahrudin Solak.

Ekipe su cijeli dan bile na terenu i uspjeli su osposobiti prometnice u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu. Problema još uvijek ima u Željeznom Polju.

Pokrenula su i klizišta, a najveći problem je na dionici od Zenice do Žepča. Trenutno nema opasnosti za stambene objekte.

Uslijed obilnih padalina koje su jučer i danas zahvatile područje Brčkog, nabujale su rijeke, a neke su se i u pojedinim dijelovima toka izlile iz korita.

Izvanredno stanje proglašeno je na području Banja Luke, pod vodom su mnoga naselja, a pričinjena je ogromna materijalna šteta na privatnim i poslovnim objektima.

Stotine hektara poljoprivrednog zemljišta poplavljene su i u Gradačcu.