Spremni za 1. rujan? Donosimo kakvo nas vrijeme očekuje!

kiša

Sutra će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Poslije podne umjeren razvoj naoblake u Bosni će uvjetovati lokalne pljuskove, u istočnim područjima je moguća i grmljavina. Jače naoblačenje sa obilnijim padalinama se očekuje u noći na ponedjeljak sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera, u sjevernim područjima istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14 °C, na jugu Hercegovine od 15 do 20 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 °C, na jugu Hercegovine od 28 do 32 °C.

U ponedjeljak, 1.09.2014. jače naoblačenje sa zapada će u cijeloj zemlji uvjetovati obilniju kišu i pljuskove. Sredinom dana se očekuje grmljavina u Hercegovini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne južnog i jugozapadnog smjera, prema kraju dana u skretanju na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16 °C, na jugu Hercegovine od 16 do 20 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 24 °C, na jugu Hercegovine od 23 do 26 °C.

U utorak, 2.09.2014. oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom. Više padalina se očekuje u sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16 °C, na jugu Hercegovine od 14 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20 °C, na jugu Hercegovine od 23 do 27 °C.

Federalni Hidrometeorološki zavod