Sjećanje na umrle i nestale branitelje HVO-a

HDZ BiH, marina pendeš, anto jeleč, HVO, poginuli, U čast hrvatskim braniteljima

...na groblju Sveti Josip u Sarajevu.

Pored generala, časnika, dočasnika i vojnika OSBiH te predstavnika MOBiH, vijence su položili i predstavnici državne, entitetske i županijske vlasti te predstavnici braniteljskih udruga.

Nakon molitve za umrle i nestale branitelje HVO-a na groblju sv. Josip, izaslanstva su se uputila u Sjemenišnu crkvu sv. Čirila i Metoda, gdje je slavljena Sveta misa. Misu je predvodio glavni vojni kapelan don Željko Čuturić, uz koncelebraciju savjetnika u Uredu katoličkog dušobrižništva don Josipa Tadića i vojnog kapelana don Pere Tunjića. U svojoj propovijedi don Željko Čuturić se spomenuo svih poginulih i nestalih branitelja, ali i svih umrlih, kojih se na ovaj dan posebno prisjećamo.

Istaknuo je kako je izuzetno važno nikad ne zaboraviti sve drage osobe koje su otišle s ovog svijeta te kako ih se trebamo prisjećati svakog dana. Postrojbe Oružanih snaga BiH će u sljedećih nekoliko dana, od 30. listopada do 3. studenog, obilježiti blagdan Dušnog dana i na drugim spomen-obilježjima u gradovima Bosne i Hercegovine, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.