Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

Blidinje, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza

Danas će u Bosni prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku.

Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, u Hercegovini, umjerena do jaka, bura. Dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 19 °C.

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 07 sati (°C):
Bjelašnica -6;
Sokolac 0;
Ivan Sedlo, Kupres, Srebrenica 1;
Sarajevo 2;
Livno, Tuzla 3;
Bijeljina, Doboj, Gradačac, Zenica, Zvornik 5;
Bugojno 6;
Banja Luka, Bihać, Sanski Most 7;
Trebinje 11;
Mostar, Neum 12;

U ponedjeljak, 27.10.2014. u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni prije podne pretežno oblačno, po kotlinama će biti magle. U drugoj polovici dana u Bosni postupno smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između - 1 i 4 °C, na jugu Hercegovine od 3 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 14 do 18 °C.

U utorak, 28.10.2014. u Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano uz malu naoblaku. U Bosni po kotlinama će biti magle i niske naoblake koji se mogu zadržati i veći dio dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između - 3 i 2 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 14 do 19 °C.

Federalni Hidrometeorološki zavod