Program posjete hrvatskog premijera Bosni i Hercegovini

Andrej Plenković
Dolazak premijera Hrvatske protokolom je predviđen u 8:30 na Međunarodnu zračnu luku Sarajevo, svečani doček u 08:55. Susret delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske planiran je u 9:40, a izjave za medije u 10:10 sati.

Protokolom posjete predviđen je susret sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg oba doma Parlamentarne skupštine BiH u 10:30 sati, kao i susret s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH u 11:15 sati.

Tijekom boravka u Sarajevu premijer Plenković imati će susrete i sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem u 12:00 sati i vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem u 13:00 sati, a sa članovima HKD "Napredak" u 15:40 sati.

U popodnevnim satima premijer Plenković posjetit će Kiseljak gdje će se susresti s načelnikom te općine Mladenom Mišurićem Ramljakom.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske posjetit će i Mostar gdje će se u večernjim satima susresti sa mostarsko-duvanjskim biskupom mons. Ratkom Perićem i gvardijanom Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru Ikom Skokom.

U subotu 29. listopada premijer Plenković će posjetiti Sveučilište u Mostaru gdje će razgovarati s rektoricom Ljerkom Ostojić i članovima Rektorata. Tijekom dana razgovarati će sa predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora te će posjetiti Dom za siromašne studente Franjevačkog samostana i obići gradilište Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.