Prognoze meteorologa: Evo kad prestaju padaline i dolazi sunčano vrijeme

mostar

Količine padalina u protekla 24 sata (mm):

Srebrenica 37, Bihać 25, Zvornik 18, Ivan Sedlo 14, Bijeljina 13, Foča 11, Rudo 10, Bjelašnica i Gradačac 8, Tuzla 7, Doboj, Jajce, Sarajevo i Sokolac 6, Goražde i Kupres 5, Mrkonjić Grad 4, Višegrad 3, Banja Luka, Bosanski Novi, Gacko, Trebinje i Zenica 2, Bileća, Bugojno i Sanski Most 1.

Porast temperature

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada. Već sutra u našoj zemlji, preovladavat će djelomično vedro vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada očekuje se u noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na južni i jugozapadni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, na jugu Hercegovine od 3 do 7 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15, na jugu Hercegovine od 13 do 17 stupnjeva.

Početkom tjedna u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša u Bosni.

Razvedravanje

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 1 i 9, a najviša dnevna između 11 i 18 stupnjeva.

U utorak se očekuje postepeno razvredavravanje te će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima u Bosni po kotlinama je moguća magla. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu Hercegovine od 2 do 7, a najviša dnevna između 12 i 18 stupnjeva.

DHMZ