Priopćenje Udruga proisteklih iz Domovinskog rata ŽZH

Postojavanje postrojba HVO-a.
...županije da ne nasjedaju provokacijama dijela Bošnjačke politike jer socijalni nemiri su samo maska za ostvarivanje njihovih političkih ciljeva.

Hrvati nisu u puno boljem položaju nego drugi narodi ali se točno zna zašto nam je tako. Oduzimanje ovlasti hrvatskih županija, neravnopravna raspodjela prihoda, izbor nelegitimnih i nelegalnih predstavnika hrvatskog naroda koji se nerijetko biraju isključivo bošnjačkim glasovima.

Potpomognuti domaćim izdajicama čije stranke imaju prebivalište na području naše županije, ali nemaju hrvatski predznak, žele dokinuti jedinu zaštitu Hrvata u BiH prizivajući dokidanje županija.

Zar nije licemjerno da se bošnjaci pozivaju na svoj vitalni nacionalni interes, braneći TV kanal na hrvatskom jeziku?!

Licemjerstvo bošnjačkih predstavnika politike na čelu s Željkom Komšićem osudili su dolazak premijera RH u Mostar i odlazak čelnika RS-a u Beograd, a isti pozivaju ministra vanjskih poslova republike Turske da riješi pitanje u BiH.

Nakon što je Herceg-Bosna u Daytonu ugrađena u Federaciju, za Hrvate je ostala jedina institucija u kojoj imaju zajamčena svoja kulturna i obrazovno-znanstvena prava, a to je županija.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata Županije ZH pozivaju sve stranke okupljene u Hrvatskom Narodnom Saboru da u ovim sudbonosnim trenucima za ovu državu na prvom mjestu imaju interese svoga Hrvatskog naroda za koji su mnogi branitelji položili svoj život.

Smatramo da jedino institucionalna zaštita Hrvata kroz županije ili kroz posebnu federalnu jedinicu (treći entitet) može u potpunosti smiriti situaciju u cijeloj BiH i donijeti ekonomski prosperitet i budućnost svim građanima ove zemlje.

Sad nam je svima jasno da je ovakva revizija i neisplata invalidnina u općinama s hrvatskom većinom imala za cilj da podjeli branitelje i izazove nerede, no međutim branitelji su to prepoznali i nisu nasjeli na te zavjere.