Priopćenje Organizatora otpora HVO u BiH i Udruge dragovoljaca i veterana domovinskoga rata HR HB Mostar

HVO

...ispriku Predsjednika RH Ive Josipovića BiH kao zlonamjernu , jednostranu i povijesno netočnu, stoji u priopćenju Organizatora otpora HVO u BiH i Udruge dragovoljaca i veterana domovinskoga rata HR HB Mostar.

Držimo da je ova izjava nastavak SDP-ove i HNS-ove propagande reformiranih komunista i jugonostalgičara.

Povijesne činjenice svjedoče slijedeće:

-         da je RH podržala i potaknula Hrvate u BiH da na referendumu izglasaju neovisnost BiH

-         da je Hrvatska prva priznala BiH

-         da su unutarnje podjele proizvod mirovnih inicijativa međunarodnih izaslanika

-         da su hrvatski zvaničnici jedini podržali sve planove od Kutiljerova plana do Deytonskog mirovnog sporazuma u BiH u cilju uspostave mira u BiH.

Da su bol i patnju naroda i građana u BiH izazvali politički lideri koji su odbijali mirovne sporazume želeći vojnim putem ostvariti nacionalne interese.

Mi koji svjedočimo istinu o vremenu kada smo branili hrvatski narod u RH i BiH dočekat ćemo Predsjednika koji će se ispričati Hrvatskom narodu zbog laži, zlonamjernih izjava i povijesnih obmana Predsjednika Mesića i Josipovića i osuditi SDP-ovu i HNS-ovu antihrvatsku politiku koja nanosi nepopravljivu štetu Hrvatskom narodu u BiH i RH, kaže se na kraju priopćenja koje su potpisali predsjednik Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR HB Mostar brigadir Petar Zelenika i predsjednik Udruge Organizatora Otpora HVO u BiH brigadir Jadran Topić.