Poljoprivrednici: Lijanović i Federalna vlada gori od poplave

kordinacija udruga, Jerko Ivanković Lijanović, jerko lijanović, korist, poticaji, Jerko Ivanković Lijanović, robne rezerve, BIH, Jerko Ivanković Lijanović, federalna vlada, poplave, Lijanovići, Ivan Šušnjar, Amerika, lijanovic, Stipe Lijanović, Jerko Ivanković Lijanović, jerko lijanović, Mladen Ivanković Lijanović, Stipe Ivanković Lijanović, Lijanovići, Ivanković Lijanović
Predsjednik Federalnog saveza ovčara „Pramenka" Nusret Avdibegović ocijenio je, u izjavi za Dnevni avaz, da je stočni fond Federacije desetkovan i to politikom Vlade Federacije i ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH više nego posljednjim poplavama.

On je dodao, da su obećanja o povećanju poticaja samo predizborna priča te je postavio pitanje čemu povećanje kad ni dosadašnji poticaji nisu isplaćeni.

Mehmed Nikšić, predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka i člana Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza u FBiH kazao je da je Vlada FBiH obećala poljoprivrednicima da će im do 10. ovog mjeseca biti isplaćen dug za 2012. i 2013. godinu.

- Međutim, vlada se oglušila i nije uplatila niti jednu marku. Devet mjeseci već proizvodimo bez poticaja, duguju nam preko 60 milijuna maraka. Umjesto da Vlada Federacije napravi krizni stožer i interventno djeluje u ovoj izvanrednoj situciji, da presujemo i prehranimo ovo što je ostalo od stočnog fonda, oni su se i na to oglušili - rekao je Nikšić sarajevskom listu.