FOTO  Održan sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i HDZ-a RH

HDZ BiH, HDZ RH, sastanak

...održao je sastanak sa predsjednikom HDZ-a RH i prvim potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Karamarkom te stranačkim dužnosnicima, danas u Ravnom.
Načelnik općine Ravno, Andrija Šimunović i predsjednica OO HDZ-a BiH Ravno Stana Burić upoznali su stranačka izaslanstva s trenutnom gospodarskom i političkom situacijom u Ravnom, te pitanjima koja su važna za stanovnike ove općine.
Poseban naglasak je stavljen na projektima, razvoj turizma, poljoprivredne proizvodnje te prekogranične suradnje kao i projekata iz EU.
Općina Ravno, svojom pozicijom nadomak Dubrovnika, ima puno neiskorištenih potencijala poput špilje Vjetrenice, samo sve mogućnosti treba usmjeriti razvoju ovog kraja, zaključeno je na sastanku.

Na sastanku je razgovarano i o aktualnim političkim i ekonomskim prilikama u Hrvatskoj i BiH o položaju hrvatskog naroda u BiH.
Razgovarano je i o unaprjeđenju suradnje dviju sestrinskih stranaka u predstojećem razdoblju te lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

Dr. Dragan Čović na Ivanici se sastao s Tomislavom Karamarkom i dužnosnicima Dubrovačko-neretvanske županije

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sa stranačkim izaslanstvom i dužnosnicima sastao se danas na Ivanici sa predsjednikom HDZ-a RH i prvim potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Karamarkom te izaslanstvom Vlade, Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika.

Sastanak je održan u Osnovnoj školi na Ivanici a razgovaralo se o pograničnoj suradnji i razvoju Ivanice. Izaslanstva su se složila kako zajednički trebaju djelovati kako bi prostor Ivanice zaživio u punom kapacitetu, zaključeno je kako treba uraditi i dodatne napore kako bi se prostor Ivanice jačao kroz nova radna mjesta i infrastrukturu.

"Imamo puno problema u komunikaciji koje možemo olakšati. Želimo stvoriti ambijent za ulaganje ovdje, ali i olakšati život ljudima koji ovdje žive, te otvoriti vrata svima onima koji vide ovdje budućnost", rekao je dr. Čović nazočnim medijima.
Pri tome je istaknuo kako Ivanica i općina Ravno, koji su nadomak Dubrovnika, imaju puno neiskorištenih potencijala poput špilje Vjetrenice koja će danas ponovno biti otvorena za posjetitelje.

"BiH je naš prvorazredni prometni, gospodarski i sigurnosni interes. Apsolutno smo za tu gradnju mostova, a pogotovo za podizanje kvalitete života", rekao je Tomislav Karamarko te istaknuo da je Hrvatska spremna pomoći kako bi se povećala kvaliteta života ljudi u Bosni i Hercegovini, a posebno Hrvata koji su u toj zemlji konstitutivni narod. Naveo je i kako s predstavnicima vlasti iz BiH želi razgovarati i o tome kako zaustaviti trend iseljavanja mladih ljudi.