FOTO  Obilježena 16. obljetnica smrti Joze Leutara

Jozo Leutar, obljetnica

Vijence su položili izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora predvođeno predsjednikom HNS-a dr. Draganom Čovićem, izaslanstvo Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ -a i članovi obitelji Leutar.
Uz članove obitelji Leutar ovom događaju nazočili su i predstavnici županijskoga MUP - a na čelu sa ministrom MUP-a u Vladi HNŽ-a Slađanom Bevandom, presjedatelj Vijeća ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, zastupnici i izaslanici u Parlamentarnoj skupštini BiH, Parlamentu Federacije BiH i Skupštini HNŽ-a, ministri iz Vlade HNŽ-a, mandatar Vlade HNŽ-a, Nevenko Herceg, te stranački dužnosnici Hrvatske demokratske zajednice BiH i stranaka HNS-a.

Nakon što su položili vijence svi prisutni uputili su se u Katedralu Marije Majke Crkve u Mostaru gdje je služena sveta misa zadušnica za pok. Jozu Leutara.
Na žalost ni nakon 16 godina nisu otkriveni počinitelji i nalogodavci koji se kiriju iza atentata na bivšeg doministra unutarnjih poslova Federacije BiH Jozu Leutara, te se očekuje od nadležnih institucija da pokrenu istragu i učine sve kako bi počinitelji i nalogodavci bili razotkriveni i procesuirani pred institucijama ove države.