Nevrijeme u Bosni i Hercegovini prouzročilo nove poplave

poplave, BIH, poplave, kiša, kiša, poplave, BIH, poplave, Kozarska Dubica
... koji su bili ugroženi u svibanjskim poplavama, prekinut je promet na više prometnica, a Mostar je sat i pol ostao bez električne energije.
Meteoalarm je izdao upozorenje da će cijelo područje BiH zahvatiti jako nevrijeme, no snažna kiša u Banjoj Luci u poslijepodnevnim satima iznenadila je mnoge građane. U naselju Rosulje desetak je stambenih i poslovnih objekata poplavljeno nastalim bujicama i izlijevanjem manjih rijeka. Na zapadnom tranzitu promet je u prekidu zbog vode koja se izlila i na nogostup.

U Zenici su nakon kiše problemi ponovno nastupili u naseljima koja su bila poplavljena tijekom svibanjskih poplava. Na ulazu u grad stvorena je velika vodena zapreka pa je onemogućen promet. Između naselja Nemila - Bistričak aktivirana su dva klizišta koja su blokirala promet.

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je u popodnevnim satima Mostar praćeno snažnom kišom i tučom. Brzo su poplavljene prometnice kojima je bilo otežan promet, a cijeli grad je pola sata ostao bez napajanja električnom energijom, dok je u potpunosti prekinut internetski promet.