Navijač BiH koji je stradao u Poljskoj: Spavao sam i ničega se ne sjećam

pogibija, navijači, BIH, prometna nesreća, BIH, Poljska
...ozlijeđen je i hospitaliziran u Poljskoj.

Kako javlja agencija Anadolija, ozlijeđeni Adis Ćoralić (26) iz Cazina trenutno se nalazi u bolnici u Lomži. Adis se sa trojicom kolega vraćao sa utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvrenstvo u Brazilu 2014. koju je bh. reprezentacija sinoć igrala sa Litvanijom u Kaunasu.

"Krenuli smo iz Kaunasa oko 23:30 sati, jer smo čekali da se malo raziđe gužva nakon utakmice. Ja sam spavao u autu i ničega se ne sjećam. Tek kad sam došao u bolnicu, rekli su mi šta se dogodilo", rekao je Ćoralić u razgovoru s ekipom Anadolije koja ga je danas posjetila u bolnici u Poljskoj.

Adisovi roditelji će doći u Poljsku sutra. U međuvremenu, kako se saznaje, s Adisom je u kontakt stupila ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj Koviljka Špirić, koja će ga također sutra posjetiti.

Poljski mediji su prenijeli da se vozilo u kojem su se nalazili navijači BiH Renault Megane sudarilo sa kamionom pri povratku iz Kaunasa. Preživjeli Adis kazao je da se ne sjeća nesreće, jer je spavao, te da nije siguran da li su oni udarili u kamion ili kamion u njih.

Ljekar u bolnici u Lomži dr. Marek Raszczyk kazao je u razgovoru s ekipom AA da je Adis dobro, ali da će morati uraditi operaciju pomjeranja jednog ligamenta, jer je u nesreći slomio ruku i jedno rebro.

"Još uvijek nije sigurno hoće li se operacija raditi u Poljskoj ili u BiH. Adis je dobro, svjestan je svega, odnosno činjenice da su mu poginuli prijatelji", izjavio je Raszczyk.

Ćoralić je istakao kako bi se što prije volio vratiti u BiH, dodavši da želi da bude operiran u BiH.

Obitelji poginulih navijača su također obaviještene o nesreći. U poljskoj policiji i bolnici, u skladu s tamošnjom praksom, odbili su priopćiti imena trojice smrtno stradalih mladića.

AA