U Doboju pronađeno šest leševa

rijeka bosna, BIH, maglaj, zavidovići, poplava elementarna nepogoda, stanje na cestama, caritas, pomoć, hrana, poplave, BIH, poplave, poplave, poplave, Humanitarna akcija, humanitarne akcije i apeli, crna kronika, poplave

Ti leševi su pronađeni na otvorenom, a tek nakon obdukcije moći se govoriti o identitetu stradalih. Ovi leševi su pronađeni nakon što se voda povlači iz gradskih ulica Doboja.

Vasić je potvrdio da je u Šamcu također stradala jedna osoba, koja je pala u vodu prilikom penjanja uz stepenice. S ovim informacijama, u RS je do sada evidentirano ukupno 10 žrtava usljed poplava.

Na dijelu pruge Kakanj - Lašva prekinut je željeznički promet usljed evidentiranih osam odrona zemlje na prugu, priopćeno je iz Željeznica FBiH.

U petak tijekom dana ŽFBiH uklonile su više od 10.000 m3 nanosa blata i kamena na šest odrona, a preostala dva nisu zbog ogromnih količina zemlje koja se još obrušavaju niz padinu. Pruga na relaciji Sarajevo-Čapljina je prohodna i bez oštećenja tijekom poplava.

Željeznice Republike Srpske osposobile su prugu Banja Luka - Prisoje i tijekom dana očekuje se ponovna uspostava prometa.

Zbog izlijevanja rijeke Vrbanje, prekinut je promet Banja Luka - Čelinac, te će uspostavljanjem željezničkog prometa na ovoj dionici profunkcionirati veza sa ovom općinom.

U noći između petka i subote najteže je stanje bilo u sjevernim dijelovima Bosne a posebice u Bijeljniji gdje je poplavljeno više od pet tisuća zgrada.

Glasnogovornica Uprave civilne zaštite Republike Srpske Branka Klarić izjavila je u jutarnjim satima kako se i dalje pokušava očuvati nasip teško oštećen vodenom bujicom.

Spasilački timovi nastavili su s evakuacijom stanovništva iz poplavljenih područja a procjene su kako takvu pomoć i dalje trebaju na stotine ugroženih.

Uz timove iz Hrvatske koji su angažirani od petka u pomoć stižu i timovi iz Slovenije i Luxemburga a SAD su najavile slanje trinaest motornih čamaca kao i novčanu pomoć.

izvor: Hina/Fena