Ministarstvo sigurnosti BiH: Požari pod kontrolom, pripremite se za poplave

požari, poplave
Gašenju požara je pogodovala i kiša koja je tijekom proteklog dana i noći padala u više općina čiji su teritoriji bili zahvaćeni požarima. S obzirom na to da se situacija na terenu stabilizirala, tijekom današnjeg dana nije bilo potrebe za angažiranjem helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Republike Turske na gašenju požara.

Isti se nalaze u stanju pripravnosti kako bi se blagovremeno moglo odgovoriti u slučaju izbijanja novih, odnosno aktiviranju starih požara.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zahvaljuje institucijama i predstavnicima Republike Hrvatske, Ruske Federacije, Republike Turske, Ministarstvu obrane i Oružanima snagama Bosne i Hercegovine te vatrogascima na terenu na nesebičnom zalaganju i pomoći koju su pružili tijekom proteklog razdoblja na gašenju šumskih požara u Bosni i Hercegovini.

"Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine poziva sve nadležne lokalne, županijske i entitetske uprave civilne zaštite da ulože dodatne napore na jačanju spremnosti odgovora na prirodne katastrofe, a imajući u vidu činjenicu da u sljedećem razdoblju nakon višemjesečnog sušnog razdoblja postoji velika mogućnost pojave poplava u Bosni i Hercegovini", kazao je ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović.

Fena