Krade se od kozmetike i alkohola do konzervi

rad, radnici, poskupljenje, hrana, kupci, trgovina, šoping, Mostar, Široki Brijeg, skupoća, Federacija BIH, PDV, Dalmacija, Hercegovina, hrana, namirnice, cijene, trgovine, sirovo povrće, hrana, Hercegovina, teka, dug, hrana za jelo, teške krađe, krađa, BIH, troškovi, prava potrošača, cijene, kupac, trgovina, potrošači, prava potrošača, BIH, trgovina, rad nedjeljom, obitelj, rad nedjeljom, trgovci
...vremena u kojima ljudi žive pa je logično da se u trgovinama u posljednje vrijeme krade sve više. Iz razgovora s trgovcima, to je i potvrđeno jer svi kažu kako primjećuju da krađa ima više, kako je to kontinuirana pojava. Ipak, kažu da se rijetko kradu jeftini proizvodi, a na meti su najčešće alkoholna pića i skupe slastice. Trgovci su sve češće prinuđeni skuplje artikle i ekskluzivnije marke držati pored blagajne, ili u skladištu jer ih s polica kradu, doznaje portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Već duže vrijeme u trgovinama na policama sa skupljim pićem ili sličnim proizvodima mogla se zateći samo ambalaža. Ponekad bi to bio slučaj da je neki domišljati "kupac" ukrao proizvod i ostavio ambalažu, a češće bi to radili trgovci kako bi preduhitrili ove prve i tako se zaštitili od krađe.

Jedan od zanimljivijih slučajeva zabilježenih krađa skupocjenih krema je istresanje sadržaja pakiranja u vrećicu i vraćanje pakiranja na policu. Da lopovi više ne kradu samo skupocjenu i visokotarifnu robu, govori i fotografija objavljena na Facebooku na kojoj je fotografirana ambalaža tunjevine s natpisom "Cijenjeni kupci tunjevinu Rio mare tražite od prodavača na blagajni", a fotografija je iz neke od sarajevskih trgovina. "Kradu se konzerve ribe, gulaš, skuplji namazi", kazao je za NAP trgovac u jednom od sarajevskih trgovinskih lanaca dodajući kako je veoma teško kontrolirati svakoga tko uđe u trgovinu, a među kupcima često bude i lopova koji kradu proizvode.

Vecernji list