Kordinacija Udruga: Otvoreno pismo Kemalu Kozariću, guverneru Centralne banke BiH

HVO postojavanje
Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani!
Nakon što smo se u više navrata obraćali Vama i javnosti da nam pojasnite tko je dopustio Hypo Alpe Adria Bank-u da jednostrano ukida dopuštene minuse, da ih pretvara u kamatarske dugove i izuzetno nepovoljne kredite, došli smo do spoznaje da Vaš Centralni registar izravno daje potporu stranim bankama za provođenje ovakvih kriminalnih aktivnosti.
Postupak je sljedeći: branitelju se, bez ikakve pismene i pravne odluke i prava na žalbu, jednostrano ukine dopušteni minus, nakon čega ga Vaš Centralni registar prebaci u D ili E kategoriju, prisiljavajući ga na taj način da u tišini četiriju zidova pristane na sve uvjete koje mu postave austrijska Hypo banka i austrijsko Uniqa osiguranje. Na taj način, zahvaljujući Vašem Registru, menadžeri stranih banaka koji posluju u Bosni i Hercegovini imaju otvoren put da dugotrajno prisiljavaju klijente na poslušnost, i da im, uz kršenje ljudskih prava, konstantno uzimaju novčana sredstva koja im ne pripadaju i na taj način svjesno razaraju financijsku stabilnost branitelja i njihovih obitelji, te potenciraju osjećaj obespravljenosti, nemoći i nepravde.

Institucije koje ne djeluju po načelima humanosti i ljudskih prava su u funkciji zla, kojeg mi branitelji nazivamo „Bahamutom" (Bahamut - starozavjetni nilski konj, simbol općeg zla, koji razara sve božanske vrijednosti). S obzirom da ste Vi na čelu institucije koja se oglušuje na naše zahtjeve i ni na koji način ne reagira na vapaje nemoćnih pojedinaca, želimo Vas upoznati da je zaštitnik duša branitelja sv. Mihovil, kojem smo se obratili sljedećom molitvom:

„O slavni kneže nebeskih vojska, sv. Mihovile Arhanđele, obrani nas u kušnji i užasnom boju protiv vrhovništava i vlasti, priteci nam u pomoć.
Sv. Mihovile Arhanđele, brani nas u boju protiv pakosti, u zasjedama đavolskim, budi nam zaklon. Neka zapovjedi Bog, ponizno molimo, i ti kneže nebeske vojske, sotonu i druge duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom jakošću u pakao protjeraj."

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB