Koordinacija udruga HVO-a Tihiću:U Karađorđevu su SDA i MBO nudili krnju Jugoslaviju

Sulejman Tihić, SDP BIH, HDZ BiH, Dragan Čović, Milorad Dodik, sda, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, Sulejman Tihić, pregovori, Sulejman Tihić, BIH, vlast, Sulejman Tihić, SDA BIH, udruge, HVO, Sulejman Tihić, Sulejman Tihić, SDA BIH, Sulejman Tihić, SDA BIH, Sulejman Tihić, Zlatko Lagumdžija, Dragan Čović, SDA BIH, Sulejman Tihić, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, sda, BIH, Sulejman Tihić, Ivo Sanader, Sulejman Tihić, SDA BIH, Sulejman Tihić, SDA BIH, Sulejman Tihić, SDA BIH, BIH, dr. Dragan Čović, Sulejman Tihić
U pismu stoji:

"Jučer je predsjednik SDA Sulejman Tihić odaslao u javnost poruku da je u Bosni i Hercegovini još uvijek na snazi "dogovor iz Karađorđeva".

S obzirom da je u Karađorđevu bilo više različitih dogovora između različitih aktera u različito vrijeme nismo najbolje razumjeli na koji dogovor Sulejman Tihić misli. Ali ako već predsjednik SDA spominje Karađorđevo živo nas zanima što je u Karađorđevu dogovoreno između Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine bez hrvatskih predstavnika. S obzirom da je politička situacija na Kosovu i Sandžaku otvoreno pitanje kao što su i Republika Srpska i Fededracija BiH u Bosni i Hercegovini veoma nas zanima što se u Karađorđevu dogovorilo.

SDA i MBO su se 1991. godine zalagale za opstanak Jugoslavije, pa kad su se Hrvatska i Slovenija samoodredile kao neovisne države SDA i MBO su podržale "istorijski sporazum" o opstanku krnje Jugoslavije, a u toj krnjoj Jugoslaviji Radovan Karadžić je ponudio bh Hrvatima kulturnu autonomiju. I tako je pao dogovor da svi muslimani i svi Srbi žive u jednoj državi, a nakon sastanka Alije Izetbegovića sa vojnim vrhom u Beogradu počela je operacija JNA i srpskocrnogorskih rezervista u dolini Neretve s ciljem da nametnu Hrvatima tzv. kulturnu autonomiju. Nakon pokolja nedužnog hrvatskog stanovništva u mjestu Ravno, jer nisu htjeli prihvatiti „kulturnu autonomiju", tadašnji predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović je izrekao čuvenu rečenicu da to nije njegov rat iako se ratni zločin dogodio na prostorima Bosne i Hercegovine.

S obzirom da se danas vrši političko nasilje nad izbornom voljom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, Federaciji BiH i županijama od stranaka okupljenih oko „Platforme" uz pomoć Valentina Inzka i OHR-a evidentno je da sastanak u Karađorđevu, na opće zgražanje hrvatskog naroda u BiH, ima politički smisao, ima političku pozadinu i nudi rješenje srpskog i bošnjačkog pitanja, ako se uspije Hrvate u BiH svesti na kulturnu autonomiju, tj. na nacionalnu manjinu.

Nekada izrazito muslimanska stranka, koja je nastala iz Islamske deklaracije Alije Izetbegovića, danas mijenja dres i pokušava zajedno sa SDP-om (prije Komunistička partija) Zlatka Lagumdžije, koji se na prvim izborima kandidirao u Predsjedništvo iz reda Jugoslavena, a danas vodi Bošnjački institut, Jurišićevim HSP-om, koji okuplja potomke i rodbinu partizanskog generala Ante Budimira i Hrvate sa dna kace kao što je Slavo Kukić, Narodnom strankom radom za boljitak, koju su utemeljili Stjepan Mesić i Josip Manolić, HNV-om koji su utemeljili Branko Mikulić i hrvatski komunisti iz BiH, uz svesrdnu pomoć HHO-a Ive Banca i Zvonimira Čička, i HNS-a koji su utemeljili hrvatski komunisti, i izdašnu pomoć britanske obavještajne službe, Bosnu i Hercegovinu vratiti na put ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a, a pokret dr. Franje Tuđmana za demokraciju i slobodu iz komunističke diktature i jednoumlja proglasiti zločinačkim pothvatom i fašistima protiv kojih se trebaju ponovno ujediniti i boriti djeca bivših komunističkih vlastodržaca.

Ovim otvorenim pismom pitamo Sulejmana Tihića je li u Karađorđevu dogovoreno novo bratstvo i jedinstvo i podrazumjeva li njegova provedba nastavak političke eutanazije hrvatskog naroda u BiH koja traje od 1945. godine. S obzirom da su na referendumu za neovisnost Bosne i Hercegovine 1992. godine s Hrvatima zajedno glasovali i Bošnjaci pitamo Vas znaju li za Vaše planove i "istorijske" sporazume pripadnici Vašega naroda, jer Vaši će planovi i "istorijski" sporazumi umnogome promijeniti odnose između bošnjačkog i hrvatskog naroda. "