Komšić za neformiranje nove vlasti optužio 'vampire' i 'duhove'

Željko Komšić, Željko Komšić političar, BIH, df bih, Željko Komšić, df bih, bogić bogičević, Željko Komšić, df bih, vlast, df bih, vlast, nametanje vlasti, df bih, Željko Komšić političar, oporba, Željko Komšić političar, račun, skijanje, Željko Komšić političar, BIH, Željko Komšić, Željko Komšić političar, Željko Komšić, BIH, Željko Komšić, BIH, Željko Komšić političar, Željko Komšić
...vlasti na razini Federacije BiH razriješila u ponedjeljak ili utorak, 2. ili 3. veljače, naglašavajući značaj izbora potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda za daljnja događanja na razini ovog entiteta. "Učinit ću sve da se situacija rasplete u ponedjeljak ili utorak, što god to značilo", rekao je Komišić novinarima u Sarajevu, navodeći da od toga što će se dogoditi početkom idućeg tjedna ovisi hoće li će DF ostati u priči o koaliciji ili izaći iz nje.

On je istaknuo kako koalicija na razini FBiH još ne postoji i da DF ne sudjeluje ni u kakvoj vlasti.

"U ponedjeljak, utorak ćemo vidjeti. Izbor potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda je činjenica koja će neke stvari određivati", rekao je Komšić i dodao da ukoliko se to ne dogodi netko drugi treba pokušati napraviti koaliciju na razini Federacije.

Komšić je dodao da u vezi sa izborom potpredsjednika Federacije iz reda srpskog naroda postoji problem.

"DF nema taj kapacitet, mi imamo samo jednog izaslanika u Klubu Srba u Domu naroda federalnog Parlamenta. Pokušali smo doći do rješenja te situacije, predložili Parlamentu kandidata, ali on nije prošao", podsjetio je Komšić.

On je najavio da će DF ponoviti svoj prijedlog, ali ukoliko on ne bude prihvaćen, to će značiti da u priču o formiranju vlasti u Federaciji mora ući netko drugi.

Prema njegovim riječima, problem zbog kojeg se odugovlači s formiranjem vlasti na razini Federacije predstavljaju osobni politički interesi i sujete pojedinaca.

"Ljudi koji to rade ne shvaćaju kako ne čine štetu nikome drugom nego narodu ove zemlje i FBiH. Ne čine štetu ni SDA, ni HDZ-u, ni DF-u nego upravo građanima Federacije", ocijenio je Komšić.

On je precizirao da pri tom "ne misli na SDP, nego na neke ljude, vampire, duhove prošlosti koji i dalje misle da su važni u političkom životu BiH, a izbori su im pokazali da nisu".

SRNA