Katastrofa u Bosni i humor na Federalnoj televiziji

Maglaj

Većina njih je izbjegla iz krajeva zahvaćenih katastrofalnim poplavama samo sa vrećicama u ruci.

Katastrofa je podjednako pogodila oba BH entiteta, ali su se entiteti različito postavili prema katastrofi. Kako to obično biva Federaciju BiH i njezinu platformašku vladu su iznenadile poplave, isto tako kako su ih ne tako davno iznenadili snijegovi, pa onda i šumski požari.

Gledajući program FTV-a ništa se ne da naslutiti da je državu pogodila najveća katastrofa u njenoj novojoj povijesti. Dok je narod spašavao gole živote iz znanih i neznaih gradova i sela širom Federacije entitetska televizija je emitirala redovitu programsku shemu. Tako su jučer gledatelji FTV-a na programu mogli vidjeti slijedeće:

Jutarnji program za onu djecu koja imaju sreću da imaju struju i da im kuće nisu poplivale u okviru koga je prikazan animirani dječiji film, bajke za djecu i dječiji glazbeni festival. U 10. sati na programu je bila Naša mala klinika. U isto vrijeme medicinski radnici na poplavljenim područjima su riskirali svoje živote pružajući pomoć unesrećenima.

Točno u podne prikazana je Zelena panorama, emisija za poljoprivrednike. Nebitno je što je u to isto vrijeme na poplavljenim područjima uništeno sve ono što ima veze sa poljoprivredom i poljoprivrednicima. Uslijedile su humorističke serije Žene s Dedinja i Guske u magli. Koga briga što su u to vrijeme mnoge žene i majke nisu imale dati svojoj djeci ručak i što su mnogi očevi su vodi do grla izvlačili svoju djecu iz potopljenih kuća.

Program je zatim nastavljen emisijom o kuhanju, a kako je napaćenom narodu izgleda malo humora uslijedile su reprize humorističkih serija. Valjda su se vodeći ljudi FTV-a vodili onom starinskom "Udri brigu na veselje".

Nakon Dnevnika opet se okrenulo na humor i gledatelji su bili u prigodi gledati seriju Lud, zbunjen, normalan. Upravo naziv te serije i može opisati stanje entiteta pod platformaškonm vlašću. Lud je narod koji ima ovakvu vlast i ovakav javni emiter, zbunjen je onaj tko je povjerovao u Državu za čovjeka, a normalni su valjda oni koji su sve to iskorostili i opljačkali ovaj jadni narod.

Ne brini dragi moj narode ovo nije sve. Već danas ćete na programu FTV-a imati prigodu pored svega nabrojanog vidjeti Ludu kuću i Partizansku eskadrilu. Svaki komentar je suvišan.

Ova voda će se jednoga dana povući, nakon nje najsiromašnija zemlja u regiji bit će još siromašnija. Prosjaka će na našim ulicama biti sve više, a nitko neće postaviti pitanje o programu koji nam je servirao javni servis. Gledajući TV programe država koje nemaju nikakvih problema sa poplavama i klizištima, i koje normalno funkcionirju  niti u jednom od njih nismo mogli pronaći ovoliko humorističkih sadržaja koliko ih emitira FTV u Državi za čovjeka.

HERCEGOVINA.info