KAD JE U PITANJU TEKIJA, ZAKON SE MOŽE PRESKOČITI: Načelnik Jajca protektira divlju gradnju?

jajce
...predstavnici Tarikatskog centra u BiH podnijeli su zahtjev za izdavanje dozvole za rekonstrukciju i dogradnju objekta, iako je to protivno zakonu jer zakon nalaže da se bez ovog odobrenja ne može početi graditi ,dok su isti ,objekat izgradili do krovišta.
Isto tako zakonski je nemoguće rekonstruirati ili dograđivati objekt koji nije u potpunosti bio izgrađen, što je ovdje slučaj a da ne pričamo o tome da je namjena trenutnog objekta u potpunosti drugačija u odnosu na predviđenu namjenu prijašnjeg objekta.

Sad je i službeno obznanjeno da se namjerava gradnja tekije a ne nekakvog bespravnog objekta kako je to Načelnik Hozan izjavio.

Očito je da je u ovom slučaju Načelnik Edin Hozan stao uz investitore te da pokušava i druge službe upetljati kako bi se istima pogodovalo, a pri tome ne preuzima odgovornost ni za šta ,nego krivi službenike kojima je on nadređen i koji rade po njegovom nalogu,uz podršku upravne inspekcije koja je ovdje trebala reagirati prema samom načelniku i drugim službenicima , za koje je evidentno da su prekoračili ovlasti.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Tarikatski centar u BiH dobiti dozvolu za gradnju vjerskog objekta tamo gdje žive 100% Hrvati i to protivno zakonu .

Facebook Jajački Hrvati

poskok.info