Je li Miljenko Jergović mrzio Sarajevo i građane Sarajeva kada je pobjegao iz grada umjesto da ga brani?

RAK, Sarajevo, crkva, staklo, crna kronika, radnici, štrajk, Mostar štrajk, Bošnjaci, logori, Sarajevo, sda, Vinko Puljić, Sarajevo, Dayton, Politika, Sarajevo, Željko Komšić, jovan divjak, Jerko Ivanković Lijanović, Ante Krajina, Sarajevo, trovanje, salmonela, Sarajevo, Sarajevo, rat, poruke, crveni križ, Sarajevo, vehabije, časne sestre, Sarajevo, tučnjava, Sarajevo, emigranti, kuvajt, Miljenko Jergović, Sarajevo, Božić, Sarajevo, Sarajevo, BIH, stop, stjepan radić, Sarajevo, smetnja, ulica, Sarajevo, BIH, Federacija BIH, Novac, Marijan Knezović, zrak, zagađenje, zagađenje zraka, Tvrtko Milović, Sarajevo, popis, BIH
Ne bih to učinio jer ne vjerujem da se u današnjoj Hrvatskoj jednako sudi kad Dalaj lama uvrijedi Srbina i kad Srbin uvrijedi Dalaj lamu. A Srbi smo danas svi koji ne mrzimo Srbe - napisao je u Jutarnjem listu sarajevski dezerter, Miljenko Jergović, koji je usput zaboravio spomenuti da ponekad voli nosom poviriti na nacističke zabave. Naime, neki mediji pišu da je ovaj pritajeni obožavatelj fašističkog zlikovca, Draže Mihailovića, bio svojedobno sudionik nacističkih derneka, što objašnjava i njegovu potrebu da se javnosti u tiskovini legalnog ratnog profitera, ratne kukavice i abnormalnog dužnika, Ninoslava Pavića, predstavi kao arijevac, iako bi se mogli zakleti kako fizičkim izgledom više podsjeća na neandertalca ili u najgorem slučaju na dvojnika već spomenutog Draže Mihailovića.

Sarajevski primitivac, koji u jednom bošnjačkom profašističkom  mediju poslao hrvatskog nogometnog reprezentativca u 'pi*ku svoje matere', tvrdi kako ne prima javni novac, dakle, lovu iz državne blagajne, međutim, prima novce od ozloglašenog poreznog dužnika, Ninoslava Pavića, što je u biti jedno te isto. Naime, 'najveći kriminalac u državi', bivši Sanaderov zabavljač, indirektno prima lovu preko grbače hrvatske sirotinje, bilo da Paviću režim oprašta dugove, bilo da kroz smanjivanje poreza, također na štetu hrvatskih građana, spašava ratnu kukavica o kojoj sve najbolje misle hrvatski branitelji, ali i radnice Kamenskog. Jedino o Ninoslavu Paviću loše mišljenje ima bivši mu kompanjon Miroslav Kutle. Drugim riječima, kad vas financira Nino Pavić to vam je gotovo isto kao da vam čekove vlastoručno potpisuje Slavko Linić, koji je najavio božićni dar hrvatskim građanima, oprost dugova onima koji ionako imaju za sve osim za plaćanje tih dugova. Ukratko, Linić, uz blagoslov medijske mafije, ponovno, po tko zna koji puta, vara hrvatski narod.

Arijevac s dugom bradom progovorio je koju i o Srbima, pred kojima je prije dvadesetak godina pobjegao u Tuđmanovu Hrvatsku te izgovorio nakon bijega nekoliko fašističkih rečenica na kojima bi mu pozavidio i Stjepan Mesić. Dakle, 'svi koji ne mrze Srbe u Hrvatskoj su Srbi', vrijeđa, po tko zna koji puta, hrvatske građane, sarajevski dezerter. U Hrvatskoj možda tek dva posto hrvatskih građana istinski nekoga mrzi, u tih dva posto svakako spada Jergović, sve ostalo što izgleda kao da mrzi zapravo ne mrzi nego zbog frustracija nagomilanih višegodišnjom pljačkom, činjenicom da su ratni profiteri i dezerteri zavladali svim glavnim resursima u državi, ne zna što će sa sobom, oni ne mrze, oni su jednostavno pukli od očaja. Jergović nije očajnik, međutim, mrzitelj svakako jeste. Je li Miljenko Jergović mrzio vlastiti rodni grad kad je pobjegao iz njega umjesto da ga brani?

Također je nejasno zašto ratni dezerteri i legalni ratni profiteri žele podmetnuti svoju monstruoznu tezu hrvatskim građanima kao činjenicu, odnosno, zašto oni smatraju da su u Hrvatskoj svi Srbi koji ne mrze Srbe? Ovakva fašistička podmetanja Miljenka Jergovića nisu, nažalost, izolirane pojave, međutim, jesu svjesni oblik najgore manipulacije. Hrvatski građani sasvim sigurno ne mrze Srbe, ne samo zato što su i Srbi hrvatski građani nego i zbog činjenice da je dobar dio hrvatskih građana srpske nacionalnosti s našim roditeljima branio Hrvatsku dok se Jergović skrivao u Mimari. Zašto bi naši roditelji, barem oni koji su preživjeli, mrzili svoje suborce?

Najintrigantnije pitanje ipak ostaje za kraj. Sjećate li se one fotografije na kojoj se poput spodoba pobjeglih iz nekog sanatorija smiju Jergović i Sanader? Je li Jergović svršio kad se onako lijepo u društvu Sanadera nasmijao?

tinolovka-news.com