Ivo Komšić i dalje koči izgradnju spomenika braniteljima HVO-a

Ivo Komšić, Sarajevo, HVO, hvo sarajevo, Ivo Komšić, Sarajevo

... papiri dobiveni još prije dvije godine, i to u vrijeme mandata gradonačelnika Alije Behmena, piše Večernji list.

Njega je zamijenio Ivo Komšić koji već dvije godine ne predlaže točku dnevnog reda na Gradskom vijeću koja se odnosi na izgradnju spomenika. Udruga UOOUDB-a HVO-a Sarajevo je preko Općine Centar 9. veljače 2012. podnijela inicijativu za podizanje spomen-obilježja poginulim pripadnicima HVO-a Sarajevo i Hrvatske brigade "Kralj Tvrtko" tadašnjem gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu.

Općina Centar proslijedila je inicijativu gradonačelniku Sarajeva na razmatranje i odlučivanje koji je inicijativu proslijedio Povjerenstvu za spomenike Gradskog vijeća Sarajeva. Povjerenstvo je na sjednici 14. ožujka 2012. donijelo zaključak da je inicijativa za podizanje spomen-obilježja svim poginulim braniteljima HVO-a Sarajevo i Hrvatske brigade "Kralj Tvrtko" u Sarajevu od značaja za grad i u skladu s propisanim kriterijima.

Nakon što je inicijativa dopunjena traženim elementima, Povjerenstvo za spomenike GV Sarajeva na sjednici 11. 6. 2012. donijelo je zaključak kojim utvrđuje prijedlog odluke o postavljanju spomen-obilježja u Sarajevu koji će, po donošenju elaborata o spomenicima od interesa za Sarajevo, biti upućen na konačno usvajanje.

Ako je spomenik poginulim braniteljima HVO-a od interesa za Sarajevo, pitanje je zbog čega Ivo Komšić ignorira izgradnju i ne stavlja inicijativu pred Gradsko vijeće.