Isplate invalidnina svim ratnim vojnim invalidima HVO-a

HVO postojavanje
Iz Koordinacije zahtijevaju isplate invalidnina svim ratnim vojnim invalidima HVO-a. Također, od Vlade Federacije BiH traže da žurno promijeni svoju odluku o neisplati invalidnina jer je ta odluka, kako navode, protuustavna i nezakonita.

''Mi nismo protiv revizije, ali ta revizija mora biti u zakonskim okvirima, jer je zakon derogiran imenovanjem nezakonitih komisija i revizorskih timova'', ističu iz Koordinacije braniteljskih udruga HBŽ-a.

Iz Koordinacije najavljuju poduzimanje radikalnijih mjera ukoliko Vlada FBiH "nastavi na ovakav način kažnjavati branitelje, samo zato što ukazuju na kršenje Ustava i zakona".

Braniteljske udruge HBŽ-a u priopćenju ističu na probleme poput pitanja strukture uposlenih u Federalnom ministarstvu branitelja, tj. na nepopunjenost hrvatskih kadrova u tom ministarstvu, nepopunjenost radnih mjesta u uredima za obranu, pogotovo u županijama s hrvatskom većinom kao i, kako navode, problem netransparentnosti broja ugovora o djelu, kao i kriterija po kojima se ti ugovori zaključuju.

Fena