Hercegovinu bi mogao pogoditi snijeg i olujni vjetar

snijeg
Snijeg se očekuje iznad 400 metara nadmorske visine, a na manjoj nadmorskoj visini kiša ili susnježica, s tim da bi u noći na petak padom temperature zraka padao većinom snijeg. Glavnina snijega u planinskim područjima zemlje, jug Hercegovine i krajnji sjever Bosne s kišom.

Očekuje se većinom između 30 i 60 litara padalina po metru kvadratnom. Na jugu i istoku Hercegovine od 60 do 110 litara. Visina snježnog pokrivača se očekuje od 15 do 30 centimetara, na planinama i više.

Vjetar jak sjevernog smjera. Na jugu i zapadu Hercegovine, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne vjetar i sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu Hercegovine od 5 do 10 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini u petak će biti pretežno oblačno vrijeme većinom s snijegom, u sjevernim područjima Bosne u nizinama i sa susnježicom i kišom. Očekuje se novih 10 do 30 litara padalina po metru kvadratnom. Na jugu Hercegovine od jutarnjih sati bez padalina. Vjetar jak sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 3 stupnjeva, na jugu Hercegovine od 3 do 7.

U Bosni i Hercegovini u subotu će biti oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne bit će slab snijeg, u sjeveroistočnim područjima kiša. U Krajini i Hercegovini bez padalina. Vjetar jak sjevernog smjera, poslijepodne će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i 0, na jugu Hercegovine od 1 do 4 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 4, na jugu Hercegovine od 5 do 9 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu Hercegovine od -2 do 3 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na jugu Hercegovine od 7 do 11 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.