HDZ 1990 održao središnje predizborne skupove u Usori i Orašju

HDZ 1990
...astupnikom u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.Skup je započeo intoniranjem himni i minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ivan Krajina, nositelj liste za općinsko vijeće općine Usora je, pred auditorijem od preko 600 ljudi, kazao predsjedniku Cvitanoviću kako kao vijećnik nikada neće slušati stranačke direktive, već isključivo usorski narod.

Ilija Nikić, kandidat za načelnika općine Usora, je prezentirao što se, u životu općine Usora, činilo i realiziralo kroz protekli mandat, te izložio program, kojim je konkretno definirano što se planira učiniti i u sljedećem mandatnom razdoblju ukoliko ova opcija dobije povjerenje.

„Ovo nije samo izbor između dva kandidata, ili nekoliko političkih stranaka. Ovo je svojevrsni referendum na kojem biramo između dva puta; jedan put je put podjela, međusobnih svađa, laži i prijevara. To nije naš put, a vjerujem kako nije ni vaš", kazao je Nikić okupljenima te naglasio kako je put HDZ-a 1990 jedinstvena Usora koja diše duhom zajedništva i na krilima mladosti, znanja i iskustva se bori sa problemima koji muče našu zajednicu..

Nakon službenog, uslijedio je zabavni dio programa, a pozitivna atmosfera, na krilima izvornog melosa praćenog zvucima violine i šargije, je potrajala dugo u noć.

U Orašju je održan Središnji predizborni skup Koalicije Zajedno Posavina i Dijaspora ... za bolje Orašje na kojemu su se predstavili Joso Oršulić-Mlinka, kandidat za načelnika Općine Orašje i kandidati s Liste Koalicije Zajedno za Općinsko vijeće.
orasje

Nazočne je tom prigodom pozdravio Ilija Cvitanović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990. naglasivši,uz ostalo, i to kako očekuje u sve tri općine u Posavini načelnika iz HDZ 1990 uvjeren da će raditi na dobrobit Hrvata, te jačanju gospodarstva koje je preduvjet za ostanak i opstanak na svojim ognjištima.

"HDZ 1990 okuplja ne razjedinjuje Hrvate"-poručio je Cvitanović.