Gradimir Gojer: Hrvati u Sarajevu trpe anticivilizacijske udarce

Gradimir Gojer, Mario Vrankić, Dobar loš zao emisija, Gradimir Gojer, Sarajevo, Gradimir Gojer, Hrvati u BIH, Sarajevo
...zbog odnosa prema Hrvatima u gradu Sarajevu, a povodom Javnog oglasa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) za izdavanje poslovnog prostora „Očna klinika".

- Najmalobrojniji narod u gradu Sarajevu, njegove kulturne udruge, a ništa manje katolička crkva trpe nekorektne, anticivilizacijske udarce, koji bi krajnjim ishodom trebali imati rečenicu: vama braćo Hrvati nije mjesto u Sarajevu! To što je učinio menadžment UKC Sarajevo prema HKD Napredak je samo vrh piramide slojevitih udara na hrvatski populus u Sarajevu - stoji u apelu Gradimira Gojera.

Gojer naglašava da ne prepustiti zgradu unutar Kliničkog centra, koja trune i ničem ne služi, na korištenje HKD Napredak, koje će tu zgradu svakako dobiti u vlasništvo nakon provedenog procesa restitucije, a za krajnje plemenite potrebe školskog konvikta je „skandalozan potez".

Iznenađen je šutnjom kardinala Puljića i kardinalskog zbora u BiH i ostalih političkih stranaka u BiH, kao i postupkom v.d. predmijera Kantona Sarajevo Muhameda Kozadre.

- Ovo što je uradio menadžment UKC Sarajevo i njihovi mentori, odnosno ljudi iz vrha SDP-a koji su ih postavili na te funkcije, ide izravno na ruku svima onima u BiH koji zagovaraju treći entitet - stoji u otvorenom pismu Gradimira Gojera, dopredsjedatelja Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Dodaje da ako se u ovom gradu Sarajevu HKD Napredak i njegov predsjednik prof. Dr. Franjo Topić za vrijeme rata i u poraću nisu pokazali i dokazali kao bh. domoljubi onda je "na sceni opće političko sljepilo ili otvorena antihrvatska ujdurma".

Gojer je čelnicima Grada Sarajeva uputio apel da žurno reagiraju „na ovaj antihrvatski akt, ako ništa ono bar javnim priopćenjem. Valjda su to akcije, ukupna djelatnost i bh.usmjerenost HKD Napretka i Franje Topića zaslužile", navodi Gojer.

Fena