Glavni odbor SDA ili „sikter-hrvatski kauri“

bakir
Glavni odbor SDA odbacuje kao neprihvatljive stavove iz Deklaracije Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS BiH) koji su na tragu dodatnih etničkih i teritorijalnih podjela zemlje, kako je navedeno u priopćenju, nakon sjednice Glavnog odbora SDA.

SIKTER politiku Glavnog odbora SDA, mi branitelji oboljeli od PTSP-a, smo prvi uočili. Čitajući tekst Deklaracije koju je usvojio Hrvatski narodni sabor BiH na svom 6. zasjedanju, nismo mogli zamijetiti kako se tu radi o dodatnim etničkim i teritorijalnim podjelama zemlje, nego naprotiv, o pravednijem i racionalnijem prijedlogu unutarnjeg uređenja Bosne i Hercegovine, što bi značilo kako se ovdje radi o sikterisanju kaurinskog stanovništva u Bosni i Hercegovini.

SDA smatra kako je Deklaracija Hrvatskog narodnog sabora (HNS) unijela bespotreban nemir u osjetljivom političkom trenutku kada se trebaju implemenirati izborni rezultati. „U ovom momentu nije realno voditi rasprave oko značajnih ustavnih reformi u BiH, a posebno o novoj teritorijalnoj organizaciji zemlje. Umjesto toga, potrebno je voditi razgovore o reformama u realnom sektoru koje će dovesti do jačanja ekonomije, povećanja radnih mjesta i boljeg životnog standarda građana", navodi GO SDA.

AFERIM! Koliko smo mi razumjeli, Glavni odbor SDA nama, hrvatskom narodu u BiH, poručuje kako nije pravo vrijeme sada tražiti ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH te kako je, od pitanja majorizacije koja se provodi nad hrvatskim narodom u BiH, važnije okrenuti se jačanju ekonomije, povećanju radnih mjesta i poboljšanju životnog standarda građana.
Toliku količinu ironije i bezobrazluka nije dunjaluk zabilježio još od vremena kad je Marija Antonaeta poručila građanima: „ Ako nemate kruha, jedite kolače!"

„Glavni odbor SDA je stava kako cilj buduće ustavne reforme može biti samo reintegracija zemlje, a nikako njezina dodatna dezintegracija. Stoga se odbacuju prijedlozi o novim etno-teritorijalnim podjelama, etničkoj podjeli javnih servisa i slično", navedeno je u saopćenju GO SDA.

MAŠALLAH! Ovaj stav GO SDA zaista zaslužuje posebno mjesto u novijoj bošnjačkoj istoriji. Stvarno je golemo da jedna stopostotna bošnjačko-islamska stranka koja predstavlja jedan od tri konstitutivna naroda u BiH poručuje drugom narodu, koji ima isti konstitutivni i državotvorni status u Bosni i Hercegovini, kako ne može biti jednakopravan s druga dva naroda u BiH niti može imati medije na svom materinskom jeziku.

Glavni odbor SDA je pozdravio napore Republike Hrvatske koji imaju za cilj pružiti pomoć BiH na njenom evropskom i NATO putu. "Međutim, nije prihvatljivo da zastupnici Hrvatske u Evropskom parlamentu promoviraju interese samo jednog naroda u BiH kao što je učinjeno prilikom usvajanja rezolucije prošle godine, te kao što se pokušava učiniti ovih dana amandmanima na Izvještaj o napretku BiH. Pozivamo Evropski parlament da ne prihvati ovakvu separatnu antidejtonsku aktivnost bilo koga prema BiH", navedeno je u saopćenju SDA.

HALAL VJERA, sarajevske hadžije! Prozivati hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu za antidejtonsku djelatnost samo zato što traže da se skine dejtonska luđačka košulja u Bosni i Hercegovini, kako bi se napravila racionalna i funkcionalna država jednakopravnih naroda, Srba, Bošnjaka i Hrvata, je antologijska izjava iz koje se može zaključiti kako se Bošnaci zalažu za opstanak Daytona i njegove strukture unutarnjeg uređenja BiH.
Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, smatramo kako Bakir Izetbegović ništa nije naučio od rahmetli Alije i Sulejmana.

Alija Izetbegović je želio Bosnu i Hercegovinu kao državu jednog temeljnog naroda i dvije neislamske manjine, ali je u svom javnom djelovanju uvijek prikrivao svoje konspirativne zamisli i ciljeve te nastojao sebe prikazati demokratom koji može izgraditi Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se sva tri naroda osjećati komotno, jer je znao kako drugačija Bosna i Hercegovina nije moguća.
Sulejman Tihić je bio umjeren i razborit političar, koji je pokušao uvesti politiku pomirenja, uvažavanja, dijaloga i kompromisa, računajući na to kako tiha voda brege valja, tj. kako vrijeme radi u interesu bošnjačkog naroda.
Nažalost, Bakir Izetbegović ništa nije razumio i politiku je okrenuo u smjeru radikalnog makijavelizma gdje jasno daje do znanja kako će se koristiti svim mogućim sredstvima kakvi su laž, obmana, licemjerstvo, tj. kako će uvesti politiku „cilj opravdava sredstvo".

Sama njegova izjava kojom navodi kako želi dovesti do jačanja ekonomije, povećanja radnih mjesta i boljeg životnog standarda građana u BiH s koalicijskim partnerom iz DF-a, Željkom Komšićem i Emirom Suljagićem, koji pate od posttraumatskog ratnog sindroma i neuračunljivog ponašanja u političkom i medijskom prostoru, u startu je nemoguća misija.

Upravo je Sarajevo prostor gdje su DF i SDA dobili najviše glasova i evidentan je porast nasilja i kriminala u glavnom gradu BiH, jer je i kriminalcima u Sarajevu jasno kako su na vlast došle političke hablečine, koje misle kako je sada moguće sprovesti vojne i političke ciljeve koje je sebi postavila Armija BiH, pa nam svakodnevno demonstriraju patriotske priče o tome tko je bio na prvoj crti, a tko u trezoru, dok svakodnevno gledamo pucnjave, ranjavanja u gradu i masovno iseljavanje preostalog nebošnjačkog stanovništva.
Stvarno nam nije jasno kome je u političkom Sarajevu u interesu sikter-politikom podrivati temelje na kojima počiva Bosna i Hercegovina i jesu li ti isti svjesni posljedica koje će nastupiti iz takve, sikter- politike.


Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a
KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB