Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend - 30.01.2015

kiša, zima, toplota , nevrijeme, vremenska prognoza, vrijeme, zima, vremenska prognoza, kiša, meteo alarm, Hercegovina, nevrijeme, snježno nevrijeme, kiša, Katarina Zovko Ištuk, bura, kiša, oluja, kiša, narančasto upozorenje, nevrijeme, vremenska prognoza, nevrijeme, kiša, meteo alarm, vremenska prognoza, kiša, nevrijeme, vremenska prognoza, kiša, nevrijeme u Mostaru, nevrijeme, kiša, rostilj, roštiljanje, nevrijeme, Federalni hidrometeorološki zavod

Obilnije padaline se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Na planinama će padati i snijeg. Krajem dana i u noći na subotu snijeg će padati i u nizinama. Vjetar jak sa olujnim udarima južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12 °C.utros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama pada i snijeg.

>>Oprez: Danas u Mostaru olujna bura praćena jakom kišom

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C):

Bjelašnica - 4;
Sokolac 2;
Banja Luka, Goražde, Gradačac, Ivan Sedlo i Zenica 3;
Bijeljina 4;
Bugojno, Drvar i Livno 5;
Doboj i Sarajevo 6;
Bihać i Jajce 7;
Prijedor, Srebrenica, Trebinje i Zvornik 8;
Mostar, Stolac i Tuzla 9;
Sanski Most i Čapljina 10 °C.

U subotu, 31.01.2015. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana kiša će padati uglavnom u Hercegovini. U ostalim područjima padaline se očekuju krajem dana i u noći na nedjelju. U nizinama kiša i susnježica, u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 4 i 1 °C, na jugu Hercegovine od 0 do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C.

U nedjelju, 1.02.2015 u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. U noći na ponedjeljak snijeg će padati i u nizinama. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka između - 2 i 2 °C, na jugu Hercegovine od 2 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C.

Federalni Hidrometeorološki zavod