FOTO  Dr. Dragan Čović, otvorio danas 6. Međunarodni Judo turnir BORSA OPEN 2015

borsa, Judo klub Borsa, Borsa Mostar, dr. Dragan Čović
Turnir je inače održan pod visokim pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića.
Predsjednik Čović na otvaranju turnira je kazao: „Ponosan sam što smo se danas okupili u Mostaru da se divimo onome što vi radite. Jedno veliko hvala svim organizatorima koji su uspjeli okupiti predstavnike 16 zemalja da dođu u naš Mostar, u najljepšu zemlju na svijetu čiji je najljepši ukras grad Mostar. Ovo mi je najdraži događaj koji sam otvorio u proteklih godinu dana u ime Predsjedništva BiH".
Predsjedniku dr. Draganu Čoviću je odmah nakon svečanog otvaranja turnira uručena prigodna zahvalnica, obzirom da je u svibnju ove godine organizacijom i koordinacijom Tajništva za iseljeništvo HDZ BiH omogućen odlazak i sedmodnevni boravak, 13 sportaša Judo kluba „BORSA" Mostar predvođenih trenerom Željkom Zadrom u Berlin na kadetski „Judo Cup Berlin 2015." gdje su predstavljali Bosnu i Hercegovinu. Zadovoljni treneri uz pomoć HDZ BiH su svojim sportašima na taj način omogućili veliko sportsko iskustvo, druženje te razgledavanje važnih znamenitosti zapadnih država. Također uz pomoć HDZ BiH organiziran je i ovogodišnji turnir „BORSA OPEN 2015."
Nakon primanja zahvalnice, predsjednik HDZ BiH dr. Čović i dopredsjednik HDZ BiH Vjekoslav Bevanda uručili su medalje najmlađim natjecateljima, pobjednicima u najmanjim kategorijama.
Niko Marušić, tajnik za iseljeništvo HDZ BiH i član organizacijskog odbora ovogodišnjeg turnira je istaknuo da će HDZ BiH nastaviti sa svim onim što radi već dugi niz godina kada je riječ o pomoći mladima u sportu, kulturi a posebnu pažnju će nastaviti dalje posvećivati djeci s posebnim potrebama.
U nepunih 10 godina svog postojanja mostarski Judo klub sudjelovao je na preko 300 međunarodnih turnira u 25 raznih država, te je osvojio preko 4000 odličja, dok u svom klupskom asortimanu ima preko 200 klupskih pehara i priznanja uručenih na velikim domaćim i međunarodnim natjecanjima.