Dodik i Bosić protiv izbora Slave Kukića

Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, RAK, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Milorad Dodik, nadležnost, Zakon, imovina, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Politika, Milorad Dodik, BIH, karađorđevo, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Treći entitet, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Mladen Bosić, Vijeće ministara, autonomija, Republika Srpska, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, SDP BIH, BIH, Trebinje, Milorad Dodik, stranka za bih, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, SNSD, Hrvati u BIH, ustav, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Dragan Čović, HDZ BiH, SDP BIH, SDA BIH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Reis Cerić, Mevlid Jašarević, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Zdravko Krsmanović, Gornja Drina, SNSD, Mi
To je, tvrdi Dodik, samo dokaz da ne postoji želja da ovo pitanje bude riješeno.

"Ne mogu da razumijem da se ovi koji su to predložili i ovi koji su to izglasali, s ovoliko animoziteta odnose prema zvaničnicima hrvatskog i srpskog naroda", naveo Dodik u izjavi novinarima u Sarajevu i dodao da se, i pored jasnog stava SNSD-a i SDS-a da predstavnik HDZ-a treba da bude predsjedavajući Vijeća ministara BiH, "želi napraviti loša situacija i dodatni zastoj".

Kazao je i kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović najveći broj bodova dao Borjani Krišto i da je ona, kako kaže, najbolje rješenje za predsjedavajuću Vijeća ministara, ali da to nisu podržali neki drugih iz, kaže, spekulativnih razloga, a kako bi se još više stvorio sistem konfuzije i izazvali međunarodnu zajednicu da to ona, navodno, riješi.

"Niko to neće riješiti. Slavo Kukić neće dobiti našu podršku i samo džabe troši vrijeme i živce narodima u BiH", ustvrdio je Dodik i dodao da je "ovo što je danas urađeno na Predsjedništvu daleko gore od svih izgubljenih mjeseci do sada".

I predsjednik SDS-a Mladen Bosić tvrdi da već sada može reći da je Kukić kandidat samo do sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Razočaran je što je Predsjedništvo BiH imenovanjem Kukića pokazalo da, kako kaže, nema volje i da nije sposobno da rješava probleme dogovorom i konsenzusom.

U tom zajedničkom tijelu kod imenovanja Kukića vidi i preglasavanje srpskog člana, što samo, kaže, produbljuje političku krizu.

Bosić apelira na na sve da pokušaju promijeniti političku klimu u BiH tako što će, kaže, dogovorom izaći pred Parlamentarnu skupštinu BiH.

fena