Čestitka u povodu 24. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane

Postojavanje postrojba HVO-a.

Hrvatsko vijeće obrane je bila prva organizirana vojna snaga u Bosni i Hercegovini koja je obuhvaćala većinu općina u Bosni i Hercegovini u kojoj hrvatski narod obitava.
Godine koje su uslijedile pokazale su kako je utemeljenje Hrvatskog vijeća obrane imalo suštinski značaj u obrani konstitutivnosti i suverenosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali isto tako dala je i najveći obol obrani teritorijalne cjelovitosti Bosne i Hercegovine kao i veliki doprinos u obrani teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske.
Zahvaljujući tadašnjem vodstvu hrvatskog naroda u BiH na čelu s magistrom Matom Bobanom, koji su pokazali izuzetnu hrabrost i nacionalnu zrelost sa izrazitom vjerom u spremnost vlastitog naroda da po svaku cijenu brani svoju opstojnost i svoja prava u Bosni i Hercegovini, utemeljenje Hrvatskog vijeća obrane imalo je presudni značaj za poraz velikosrpske agresije i njihovih međunarodnih mentora, ali isto tako bilo je suprostavljeno svakom obliku unitarizma i fundamentalizma u BiH što je imalo za posljedicu nepravedne kaznene progone na temelju montiranog zločinačkog pothvata.
Bez obzira na sve laži i obmane, Hrvatsko vijeće obrane je danas zaglavni kamen hrvatske opstojnosti u Bosni i Hercegovini i trajna inspiracija budućim naraštajima hrvatskog naroda.
U povodu 24. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane želimo uputiti čestitku obiteljima poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata, svim hrvatskim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane, a posebice hrvatskim uznicima koji su nepravedno izloženi kazenenom progonu.

UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA                                                   

DOMOVINSKOG RATA HR-HB MOSTAR                                                      

brigadir Petar Zelenika      

UDRUGA ORGANIZATORA                                                        

OTPORA HVO U BIH                                                                                  

brigadir Jadran Topić