Branitelju pitaju Inzka: Od čega će u vremenu koje dolazi živjeti crvena buržoazija?

SDP, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, izbori, koalicija, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, MMF, Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić političar, SDP BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Sarajevo, SDP BIH, Turska, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, stjepan kljujić, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, Živko Budimir, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Brčko, Slavo Kukić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Valentin Inzko, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, međunarodna zajednica, BIH, Zlatko Lagumdžija, Vijeće ministara BiH, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, kongres, Zlatko Lagumdžija, BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, BIH, Bošnjaci, Senad Avdić, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, Vuk Jeremić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, SDA BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Sejdić i Finci, Zlatko Lagumdžija, Vjekoslav Bevanda, Zlatko Lagumdžija, Lijanovići, Zlatko Lagumdžija, branitelj, Koordinacija braniteljskih u

...koju su osmislili visoki predstavnik za BiH, Valentin Inzko, Zlatko Lagumdžija, Zvonko Jurišić, Živko Budimir i braća Lijanović doživjela krah na ovim izborima i skoro dovela do gašenja Socijaldemokratske partije BiH.

Ideja građanske Bosne i Hercegovine je imala za cilj trajno zadržati kolonijalni utjecaj austrijske i turske države na prostorima zapadnog Balkana, što bi navedenim povijesnim kolonijalnim imperijima omogućavalo da preko građanskih institucija Bosne i Hercegovine kupuju banke koje su bh. narodi decenijama izgrađivali, da preko njih plasiraju ogromne količine sumnjivog novca, kojim bi se kupovale tvornice, hoteli, osiguravajuće kuće te uspostavio nadzor nad sirovinama i energentima u Bosni i Hercegovini.

Poštovani gosp. Inzko, ukoliko se Vi ponovno ne umiješate, moglo bi se dogoditi da predstavnici sva tri bh. naroda koji su izabrani na ovim izborima deblokiraju pristupne pregovore prema Europskoj uniji i NATO-u, međusobno se dogovore o unutarnjem uređenju Bosne i Hercegovine i pokrenu sve procese za stabilnost i prosperitet naroda i građana koji žive u BiH, što podrazumijeva gašenje OHR-a, a samim tim i stranih interesa koji se provode preko OHR-a.

Austrija i Turska su se u Bosni i Hercegovini uvijek osjećale kao „kod svoje kuće" i nama, braniteljima oboljelim od PTSP-a, nekako dođe žao što Zlatko Lagumdžija odlazi s političke scene u Bosni i Hercegovini, a zajedno s njim i crvena buržoazija koja je sedamdeset godina živjela od proračuna koji su, svojim radom i odricanjem, punila tri naroda u BiH.

Ovakva izborna volja naroda u Bosni i Hercegovini sve nas je zatekla i nakon prvobitnog šoka postavlja se pitanje od čega će, u vremenu koje dolazi, živjeti svi ti kadrovi i članovi SDP-a, deseci političkih komesara, sekretarica, vozača, poslušnih novinara, oficira JNA, djelatnika instituta, upravnih odbora, javnih poduzeća, raznih agencija, kojekakvih fondova i svih drugih institucija koje su im pružale lagodan i stabilan život.

S obzirom da mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, već dvadeset godina živimo u neimaštini na samom socijalnom dnu, samo mi možemo razumjeti s kakvim posljedicama će se suočiti sljedbenici crvene buržoazije u Bosni i Hercegovini.
Kako bi izbjegli socijalni kolaps, predlažemo Vam sljedeće:
1. Neka OHR sazove izvanredni kongres SDP-a BiH
2. Neka se na taj kongres pozovu svi predstavnici SDP-a BiH koji su bili infiltrirani u HSP BiH, Stranku pravde i povjerenja, Uniju socijaldemokrata, stranku „Radom za boljitak", Federalnu televiziju i druge privatne medije, bh. univerzitete i sveučilišta i sl.
3. Budući da SDP-ov kongres ne poznaje demokraciju, predlažemo da se u glavni odbor uključe sljedeći provjereni kadrovi:
- iz reda srpskog naroda: Bogić Bogičević, Svetozar Pudarić, Miro Lazović, Mirko Pejanović, Saša Broz i sl.
- iz reda hrvatskog naroda: Lidija Korać, Živko Budimir, Zvonko Jurišić, Petar Milić, Slavo Kukić, Mile Lasić, Stipe Prlić, Vanja Gavran, Zoran Mikulić, Dubravko Lovrenović, Stjepan Kljujić, Ivo Komšić, Mladen Lijanović, Zvonimir Jukić, Mate Đaković, Josip Perić, Josip Pejaković, Željko Asić i sl.
- iz reda bošnjačkog naroda: Nermin Nikšić, Zukan Helez, Bakir Hadžiomerović, Nerin Dizdar, Denis Bećirević, Salko Beba, Damir Mašić, Damir Hadžić i sl.
- svi drugi vjerski i intelektualni sljedbenici kojima je komunistička zvijezda još uvijek u srcu

U slučaju da se OHR ipak ne želi miješati u unutarstranačke stvari SDP-a BiH, bojimo se kako bi u potpunosti mogla nestati komunistička ideja u Bosni i Hercegovini, o građanskoj i ateističkoj državi, a samim tim i neokolonijalni utjecaj Austrije i Turske, što bi moglo pokrenuti nove ideje socijaldemokracije koja će unutar sebe provesti lustraciju, zalagati se za poštivanje ljudskih prava, uvažavati konstitutivnost i suverenost hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, boriti se protiv siromaštva i feudalnog kapitalizma.

p.s. ispričavamo se ukoliko smo u nabrajanju izostavili neku važnu ličnost kojoj je SDP BiH u srcu.

S poštovanjem!

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ HB