Bevanda: Žene, ne prihvatajte ničije nasilničko ponašanjePredsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda potpisao je danas u Sarajevu Izjavu o davanju podrške globalnoj COMMIT kampanji čiji je cilj zaustavljanje nasilja nad ženama i djevojčicama.

Bevanda: Žene, ne prihvatajte ničije nasilničko ponašanje
Kampanju je 2012. godine pokrenula organizacija UN Women uz podršku generalnog tajnika UN-a Ban Ki-moona.

Bevanda je u kratkoj izjavi za medije upriličenoj nakon potpisivanja Izjave kazao da se ovim činom BiH obvezala na provođenje Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te da će provoditi Rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a 1325 kroz izrađeni Akcijski plan za provođenje ove rezolucije.

- BiH je u proteklom periodu uložila napore u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Ipak, unatoč učinjenom napretku, važno je i neophodno nastaviti s pružanjem podrške prevenciji nasilja kroz zakonske i druge propise kao i kroz edukaciju - kazao je Bevanda.

Ženama, žrtvama nasilja, poručio je da ne prihvaćaju takvo ponašanje i da svaki oblik sile i iskorištavanja odmah prijave nadležnim tijelima.

- Pozivam muškarce da nasiljem ne dokazuju nadmoć i da daju svoj doprinos u sprječavanju nasilja nad ženama. Pravi muškarac je onaj koji kontrolira osjećaje i ponaša se odgovorno - zaključio je Bevanda.

Fena


05.03.2013 u 15:24 - BIH