Antifašistička liga ili postkomunistički traumatski stres?

kordinacija udruga, fašizam, antifašizam

...koji misle kako je pedeset godina komunističke diktature ustvari bilo vrijeme temeljnih etičkih vrijednosti demokratskog društva.

Legenda antifašističkog aktivizma, Juraj Hrženjak, je na osnivačkoj skupštini Lige antifašista izjavio kako ne želi da Hrvatsku predstavljaju mržnja i strah, nego kako želi svojim unucima ostaviti pravednu državu koja se zasniva na toleranciji, otvorenosti i modernim političkim idejama.

Legenda borbe za ljudska prava, Zoran Pusić, inače brat ministrice vanjskih poslova RH, Vesne Pusić, izabran je za predsjednika Antifašističke lige, a naravno legenda Juraj Hrženjak izabran je za počasnog predsjednika, jer kakva bi to bila udruga u režiji bivših komunista ako ne bi imala predsjednika i počasnog predsjednika.
Naravno, osnivačkoj skupštini Lige antifašista nazočio je i jedan bivši predsjednik, dr. Ivo Josipović, koji nam je osvježio pamćenje objašnjavajući nam kako je vrijeme antifašizma od 1945. do 1990. bilo u funkciji obrane ljudskih prava, slobode i jednakosti, i koje je kao takvo postalo osnova otpora nacizmu i fašizmu. Istaknuo je i potrebu da se istina i tradicija o tekovinama antifašizma 1945-1990 prenese na mlade, jer su oni budućnost.

Kada tome pridodamo zamjenicu predsjednika Zorana Pusića, Vesnu Teršelič, koja vodi Dokumentacijski centar za suočavanje s prošlošću, mi branitelji oboljeli od PTSP-a možemo jedino konstatirati kako je u Republici Hrvatskoj obnovljen rad Komunističke partije Republike Hrvatske.

Polid biro Komunističke partije na čelu sa Zoranom Pusićem zasigurno će imati znatnu potporu još jednog bivšeg predsjednika, Stjepana Mesića, te predsjednika SDP-a i Vlade RH, Zorana Milanovića, a zasigurno neće izostati ni potpora predsjednika Istarskih demokrata Damira Kajina niti potpora predsjednika Narodne stranke reformista, Radimira Čačića i predsjednice Hrvatske narodne stranke, Vesne Pusić. Zasigurno će dobiti i veliku potporu u Bosni i Hercegovini i to od šestoaprilskog Sarajeva, na čelu s gradonačelnikom Ivom Komšićem, posljednjim hrvatskim predsjednikom Komunističke partije BiH, imat će potporu i Željka Komšića, predsjednika Demokratske fronte i naravno potporu predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća, Marinka Pejića.

Kako ističu prethodno navedeni sadašnji i bivši predsjednici, inače bivši komunisti, karakteristika njihova budućeg djelovanja bit će promicanje demokratskih procesa, dijalog, solidarnost i kritičko promišljanje realnosti.
Mi branitelji oboljeli od PTSP-a sve više uviđamo kako Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina ulaze u postkomunistički traumatski stres (PKTS) koji se pojavljuje kao posljedica gubitka društvenih privilegija i ostavlja trajne neizlječive posljedice na korisnike tih privilegija i članove njihovih obitelji.

ONI ILI MI - što u prijevodu znači, smrt fašizmu sloboda narodu, nije ništa drugo nego jeftina predizborna strategija pokreta neokomunista koji Goebbelsovom propagandom i staljinističkom metodologijom žele prikazati kako u Hrvatskoj postoji ustaška guja i kako se s tom ustaškom gujom treba obračunati.

Simboli ustaške guje su:
- demokratski izabrana predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, kojoj su gore navedeni akteri odbili pokroviteljstvo zbog činjenice da je iz predsjedničkih prostorija na Pantovčaku maknula bistu Josipa Broza Tita.
- branitelji, 100%-tni invalidi Domovinskog rata u Savskoj 66, koji brane Domovinski rat na kojem su iznikle vrijednosti suverene demokratske Republike Hrvatske.
- Hrvatska demokratska zajednica sa svojim koalicijskim partnerima, na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom koji zagovara otvaranje procesa za utvrđivanje obima i veličine zločina komunističke diktature 1945-1990.
- Treći entitet, koji simbolizira pravo hrvatskog naroda na terotorijalnu i institucionalnu jednakopravnost u BiH.
- Katolička crkva, na čelu sa svojim kardinalom i biskupima, kojoj neokomunisti ne mogu oprostiti promicanje blaženog Alojzija Stepinca u mučenika komunističke diktature, što zorno svjedoči kako bivšim komunistima nije nemoguće od pravednika i mučenika napraviti fašistu.

2015. godina je izborna godina u Republici Hrvatskoj i bit će zanimljivo vidjeti koliko je recidiva bivše komunističke ideologije ostalo u Republici Hrvatskoj i jesu li se stvorili povijesni uvjeti da hrvatski narod na demokratskim izborima plebiscitarno odbaci sve zagovornike neokomunističke ideologije i na taj način omogući sebi slobodan put u demokratsku budućnost.


Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a
KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB