VIDEO  Kamere snimile zlostavljanje nad životinjama: Osoblje šutira štence kao da su od slame

zlostavljanje životinja
U vrtiću za pse u Sheffieldu snimljeni su prizori nasilja nad nedužnim životinjama. Snimke su navodno snimljene između ožujka i prosinca. Bivši zaposlenici vrtića The Doggy Den u Sheffieldu tajno su, između ostalog, snimili prizor jednog od zaposlenika, a na snimci se vidi kako psiće gađa igračkama te ih šutira kao da su lopta, javlja Daily Mail.

Na jednoj od snimaka vidi se i kako jedan od zlostavljanih pasa cvili u u kavezu. Snimke su na svjetlo dana tek izašle ovaj tjedan jer su bivši zaposlenici, koji su ih objavili, kazali kako ih je bilo strah to prikazati kako ne bi izgubili svoj posao.

U jednoj od Facebook objava, osnivač Doggy Dena Tom Greatorex tvrdi kako je scena sa psom u kavezu koji cvili - namještena. Oglasio se na njihovoj službenoj stranici s obzirom na to da je priča postala viralna, a budućnost Doggy Dena upitna.

"Moj tim u Doggy Denu i ja smo iznimno potreseni i zabrinuti zbog snimaka koje su nedavno objavljene. Ove snimke ni u kojem slučaju ne prikazuju visoke standarde brige koju vodimo u ovom vrtiću i ispričavam se zbog bilo kakvih neugodnosti", dio je poruke koju je napisao.

U nastavku svoje objave navodi kako je scena sa psom u kavezu namještena. Kazao je da ih nikad ne koriste, ali da ih po pravilu moraju imati. Adresirao je svaku snimku koja je bila objavljena te objasnio što se s tim ljudima dogodilo. Svi volonteri koji su na bilo koji način štetili psima bili su, tvrdi Greatorex, sankcionirani te više ondje ne rade, prenosi Daily Mail.

vijesti.hr