HRVAT SVJEDOČIO PUCNJAVI ISPRED KONGRESA 'Pojavila se gomila policije, počeli su pucati... čula se eksplozija'

crni infiniti, capitol hill, bijela kuća
'Vidjeli smo kako dolaze policijski auti. Počeli su pucati...' Hrvat Lovro Prpić svjedočio je drami s tragičnim ishodom u Washintonu
'Bili smo na travi ispred Capitol Hilla, vidjeli smo kako policijski auti odjednom dolaze i zaustavljaju se kod jednog od ulaza. Pojavila se gomila policajaca oko auta i uperili su pištolje u taj auto. Nakon par sekundi počeli su pucati', ispričao je Lovro Prpić, koji se trenutačno nalazi u Washingtonu, za Jutarnji.

Ljudi su svi legli na pod, a auto po kojem je pucano pokušavao je pobjeći. Ušao je u kružni tok u blizini i tada ga je policija okružila sa svih strana. To se sve događalo u minutu ili dvije... Čula se eksplozija neka malo slabija i učinilo nam se da je hauba odletjela u zrak', uzbuđeno prepričava Lovro.

'Policija nas je počela tjerati od Capitol Hilla uz taj travnjak, u suprotnom smjeru od eksplozije, i maknuli su nas dva bloka dalje da sve izoliraju... Brzo nakon toga sletjeli su helikopteri i stiglo je još više policije.

Jedan nam je japanski turist rekao da je bio odmah kraj tog događaja i da se auto pokušao zabiti u barikadu na ulazu'.

Osumnjičenu ženu, u čijem je automobilu bilo i dijete, ubili su agenti u jurnjavi do Capitol Hilla. Ubijena žena nije sa sobom imala identifikacijske isprave. U njezinu automobilu nije pronađeno oružje, a dijete nije ozlijeđeno. Najmanje jedan je agent ozlijeđen u službenom vozilu kada je jureći za osumnjičenom naletio na barikade oko Kongresa.

jutarnji.hr