FOTO/VIDEO  Donald Trump 'napada' na EU

Donald Trump, Donald Trump, SAD i EU
Američki predsjednik Donald Trump ponovno se obrušio na EU te je istaknuo kako je trgovina s Europom "nepoštena poput one s Kinom".

U jučerašnjem intervjuu za Fox News istaknuo je: "Europska unija je možda loša kao i Kina, samo je manja. Washington plaća bogatstvo štiteći svoje male europske partnere, a oni nam vraćaju na način da nam rade strašne stvari. Strašno je to što nam rade. Prošle godine EU je ostvarila trgovinski dobitak od 151 milijardu USD. Mi smo imali deficit prema EU. Povrh toga trošimo bogatstvo za NATO obranu".

SAD je prošle godine imao trgovinski deficit od 101 milijardu USD prema Europskoj uniji. Za usporedbu, američki deficit prema Kini u istom periodu iznosio je 336 milijardi USD.

Trump smatra kako je Europska unija "nepoštena" prema SAD-u kada je riječ o trgovini. "Pogledajte situaciju s automobilima. Oni nam šalju svoje Mercedese, a mi svoje aute ne možemo. Pogledajte što su napravilinašim farmerima - ne žele naše poljoprivredne proizvode. Dakako, oni imaju svoje farmere i žele ih zaštititi. Oni svoje štite, mi svoje ne!", poručio je Trump.