Zbog palestinske zastave incident navijača i policije

Palestinska zastava u dvorani u Tuzli

... primiti izrealskog nerezidentnog veleposlanika za BiH, prije tri dana revoltirani u sportskoj dvorani Mejdan u Tuzli zamalo nisu skinuli i uništili izraelsku zastavu.

Kako prenose lokalni tuzlanski mediji deset minuta prije početka košarkaške utakmice između reprezentacija BiH i Islanda (u kojoj je BiH pobjedila) službene osobe u tuzlanskoj športskoj dvorani uz asistenciju policije skinuli su zastavu Palestine koja je visjela između ratne bh. zastave s ljiljanima, i zastave države Izrael, a potom je premjestili drugi kraj dvorane.

Službeno objašnjenje službenog spikera u dvorani je bilo da "zastava Palestine može da stoji bilo gdje u dvorani osim na mjestu gdje je bila prvobitno postavljena".

Premještanje palestinske zastave na drugi kraj dvorane, naišlo je na revolt tuzlanskih navijača zvanih "Fukare", koji su u znak odmazde pokušali skinuti zastavu Izraela. Nakon naguravanja, policija je spriječila skidanje izraelske zastave, a košarkaška utakmica je krenula na vrijeme.

Zbog poteza policijske i organizatora, oglasio se i islamski časopis SAFF, koji tvrdi kako nikakvog logičnog objašnjenja nema za ovakav postupak službenih osoba.

Oni su cijeli incident ilustrirali fotografijama iz kojih se jasno vidi da je zastava Palestine bila postavljena zajedno sa bivšom zastavom BiH sa ljiljanima, a blizu zastave Izraela.

"Službena lica su ostavili bh. zastavu, a palestinsku su pomjerili nekoliko metara dalje. Ovo je izazvalo veliki revolt popularne grupe tuzlanskih navijača Fukara, koji su pokušali da skinu zastavu Izraela" piše SAFF.

Sa sukobom Palestinaca i Izraelca, zbog svojih interesa manipuliraju političke elite u BiH. U Sarajevu je s zgražanjem dočekana izjava predsjednika RS_a Milorad Dodik u kojoj daje potporu izreleskoj vlasti, da na terorističke prijetnje iz Gaze odgovaraju na adekvatan način.

Večernji list