USŠ Sport talent Mostar pokrenula nogometnu i košarkasku akademiju

USŠ Sport talent, Mostar

Ove dvije akademije su osnovane sa ciljem da djeca koja pokažu talent za ova dva najpopularnija sporta, nakon završenog višestranog programa u univerzalnoj sportskoj školi budu usmjerena u ove specijalizirane akademije za nogomet i košarku.

Obadvije akademije ce raditi sa uzrastima djece do 16 godina, s tim da ce košarkaska akademija biti isključivo za dječake dok će u nogometnoj akademiji osim dječaka biti uključene i djevojčice što je također nešto novo na ovim prostorima.

Nogometaši ce svoje treninge osim Karting terena koristiti i na novootvorenim terenima Arena centra gdje imaju odlične uvijete sa većim terenima za treninge. Sa mladim nogometašima i nogometašicama će raditi vec uhodana trenerska ekipa predvodjena Feđom Kulaglicem, trenerom golmana HŠK Zrinjski, kojoj ce se pridružiti i najbollji strijelac u povijesti Zrinjskog Krešimir Kordić koji je nedavno diplomirao na višem trenerskom studiju.

U košarkaskoj akademiji koja je već počela sa radom treninzi ce se odvijati u školskim dvoranama širom Mostara. U radu
sa talentiranim košarkasima će osim trenera Maria Glibića biti uključeni i trener u mladim reprezentacijama BiH Boris Džidić, Ivica Petrić, te Vedran Princ proslavljeni košarkas Cibone i Cedevite i bivši reprezentativac BiH.

Kroz naredni period obe akademije ce raditi po ustaljenom rasporedu, a kruna sezone će biti kamp koji ce se održati u Neumu krajem lipnja .

Kamp ce biti za sve članove Sport talenta, ali će u sklopu kampa biti organizirani specijalni programi za članove nogometne i košarkaške akademije.

Sve dodatne informacije o radu akademija možete dobiti na telefonski broj 063980975