Završen 9. međunarodni rukometni turnir Stanko Sivrić

Stanko Sivrić
Nakon završetka natjecanja upriličena je svečanost dodjele priznanja najuspješnijim momčadima i pojedincima turnira na kojemu je ove godine nastupilo više od 50 momčadi.

Natjecanje na jednom od najboljih i najmasovnijih natjecanja ove vrste za mlade rukometaše i rukometašice u Europi započelo je 20. kolovoza, a momčadi su bile podijeljene u šest skupina (po tri za dječake i djevojčice).

Najbolje momčadi i pojedinci

Kategorija A
1. mjesto - RK Zagreb
2. mjesto - RK Ogulin
3. mjesto - HRK Izviđač I

Za najboljeg igrača turnira u ovoj dobnoj kategoriji proglašen je Leon Strbad (RK Zagreb), a za najboljeg vratara njegov klupski kolega Vladimir Gošić. Najbolji strijelac u ovoj kategoriji bio je Patrik Kaldi (RK Ogulin).

Kategorija B
1. mjesto RK Zagreb
2. mjesto HRK Izviđač
3. mjesto HMRK Zrinjski

Domagoj Alilović iz Izviđača proglašen je za najboljeg igrača, dok je najbolji strijelac turnira u ovoj kategoriji bio Lorenzo Radić (Balić-Metličić). Za najboljeg vratara proglašen je Stipe Purić (RK Zagreb).

Kategorija C
1. mjesto - HRK Izviđač I
2. mjesto - HRK Neum
3. mjesto - HRK Izviđač II

Igrač HRK Neum Ivan Konjevod proglašen je najboljim igračem turnira. Za najboljeg vratara izabran je Matej Mandić, a za najbolji strijelac bio je Mihael Bebek, oba iz Izviđača.

Kategorija D
1. mjesto - ŽRK Hoteli Makarska
2. mjesto - HRK Katarina
3. mjesto ŽRK Ljubuški

Najboljom igračicom turnira u kategoriji D proglašena je Ana Pavlinović, dok je njena klupska suigračica Petra Bogdan iz momčadi Hoteli Makarska proglašena najboljom vratarkom. Marija Gudelj (HRK Katarina) osvojila je priznanje namijenjeno za najboljeg strijelca turnira.

Kategorija E
1. mjesto ŽRK Hoteli Makarska
2. mjesto - ŽRK Marina Kaštela
3. mjesto - HRK Katarina

Za najbolju igračicu u ovoj skupini izabrana je Ivana Matić (Makarska). Najbolji strijelac bila je Lana Jarak (HRK Katarina), a za najbolju vratarku izabrana je Belvan (ŽRK Marina Kaštela).

Kategorija F
1. mjesto - HRM Trogirka
2. mjesto - ŽRK Hoteli Makarska
3. mjesto - RK Opus

Natali Radić (Trogirka) nagrađena je nagradom za najbolju igračicu, a Oršulić iz Opusa za najboljeg strijelca. Nagradu za najbolju vratarku u ovoj kategoriji osvojila je Mia Đuvelek (Makarska).

Organizator ovogodišnjeg turnira bio je HRK Međugorje, a turnir je mladim rukometašima i rukometašicama uz uzbudljiva natjecanja ponudio i brojne druge sadržaje.

citluk.ba