Sjajno izdanje Izviđača u Derventi

HMRK Zrinjski, HRK Izviđač, HRK Izviđač, RK Derventa
Neodlučan rezultat protiv izravnog konkurenta, na njegovom parketu, veliki je uspjeh „Skauta" tim prije što su u odnosu na njega zadržali i bodovnu prednost i ostvarili bolji međusobni skor, koji im daje prednost u slučaju istog broja bodova na koncu natjecanja.

Od samog početka utakmice Derventa i Izviđač su se izmjenjivali u vodstvu, ali prednost ni jedne ni druge momčadi nije bila veća od dva gola prednosti. Na poluvremenu je bilo 13:13, a drugi dio se faktički igrao „gola za gol". U samu završnicu se ušlo s prednošću Izviđača 24:23, međutim, domaći su do konca utakmice uspjeli poravnati na 24:24 što nije umanjilo veliko slavlje mladih „Skauta" u derventskoj dvorani.

Najefikasniji u redovima „Skauta" bio je Mateo Rodin koji je postigao šest pogodaka, odličnu partiju pružio je vratar Marko Ivanković „Maka" koji „skinuo" i dva sedmerca domaćim strijelcima. Kod Dervente najefikasniji bio je Stanko Stanković sa devet pogodaka.

U sljedećem 18. kolu Izviđač u Gradskoj športskoj Dvorani u Ljubuškom dočekuje momčad Konjuha.

RK Derventa - HRK Izviđač 24:24 (13:13)

Derventa, Dvorana JU KSC Derventa, gledatelja 1000.
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko).
Nadzornik: Damir Sobo (Banja Luka)


RK Derventa: Bojić, Živanić, N. Zekić, Sibinčić 2, Đurđević, Zemunević 3, Ćustić, Ninković, Mišanović, S. Stanković 9, B. Stanković, Marčeta 5, Starčević, Pekić 3, V. Zekić 2.
Trener: Zoran Dokić


HRK Izviđač: Tolić, Ivanković , I. Ereš, J. Ereš 4/2, Bošnjak 1, Mandić 3, Čutura 2, Jarak, Boras 2, Šarac, Grbavac, M. Pavlak 2, A. Pavlak, Hrstić 4, Rodin 6, Beljo.
Trener: Zdenko Grbavac.


Isključenja: Derventa 10 minuta, Izviđač 6 minuta.

Sedmerci: Derventa 3/1, Izviđač 2/2.

Izvidjac.com