FOTO/VIDEO  Rukometaši poljskog Vive Targi Kielcea prvi put u povijesti u finalu Lige prvaka

rukomet, liga prvaka u rukometu, PSG, THW Kiel , MKB Veszprém, Vive Tauron Kielce, MKB Veszprém, Mirko Alilović, rukomet
Vive Tauron Kielce - PSG 28-26 (16-16)

Rukometaši poljskog Vive Targi Kielca priredili su pravu senzaciju u prvoj polufinalnoj utakmici završnice Lige prvaka, da bi potom Veszprem u pravoj drami izbacio 'domaćina' Kiel.
Jedan od junaka u pobjedi poljskog sastava bio je hrvatski rukometaš Manuel Štrlek koji je zabio tri od zadnja četiri gola Kielcea na utakmici. Štrlek, koji je uoči završnice Lige prvaka izabran u 'Dream Team' natjecanja za ovu sezonu, je ukupno zabio četiri gola, a po četiri pogotka postigli su i Krzysztof Lijewski, Tobias Reichmann i Uroš Zorman, dok je najefikasniji bio Michal Jurecki s pet pogodaka. Ivan Čupić je dodao dva gola, a odličan je bio i Slawomir Szmal sa 15 obrana

Veszprem - THW Kiel 31-28 (25-25, 12-15)

Veszprem je u drugom polufinalnom ogledu nakon produžetaka pobijedio THW Kiel 31-28 (25-25, 12-15). U finalu će tako igrati čak sedmorica hrvatskih rukometaša. Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković kod Veszprema, te Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Marin Šego i Denis Buntić u poljskim redovima.

Veszpremu će to biti drugo uzastopno finale i treće ukupno, a prva dva pokušaja su završila neuspješno. Prošle sezone su izgubili od Barcelone, a 2002. od Magdeburga.

gol.dnevnik.hr