Pakleni lako sa Australijom

Kako se i očekivalo Australski amateri bili su laki zalogaj za izabranike Slavka Goluže koji su na kraju slavili sa 42:15 (19:9)

Prve tri relativno lagane prepreke u uvodnom dijelu svjetskog rukometnog prvenstva hrvatsku su rukometaši lako preskočili. Nakon Rumunjske, pa Alžira u ponedjeljak su stradali i Australci. Razlika između 'klokana' i hrvatskih rukometaša bila je jasna i prije sučevog zvižduka. Dok hrvatski rukometaši spadaju u red najboljih na svijetu, Australci su mahom amateri koji su si sami morali platiti put na svjetsko prvenstvo. Sada tek predstoje prave utakmice. Prvo su na redu Srbi, pa Danci.

Pobjeda Golužinih izabranika nije dolazila u pitanje niti jednog trenutka, bilo je samo pitanje s kolikom će razlikom hrvatski rukometaši slaviti, te da se nitko ne ozlijedi na utakmici. Na svu sreću ozljeda nije bilo, a konačan rezultat i pobjeda od 42:15 dokaz je da su hrvatski rukometaši svjetlosnim miljama daleko u kvaliteti od australskih rukometaša. Drugi svijet.

Hrvatski su rukometaši i s pola gasa već u devetoj minuti imali vodstvo od 8:0, a Australci su svoj prvi pogodak postigli nakon 9 minuta i 30 sekundi igre. Nemoćni Australci nisu se mogli praktički ni približiti našem golu, dok su s druge strne sijevale kontre svako malo. Bio je to jednostavno samo lakši trening za hrvatske rukometaše koji su u drugom poluvremenu potpuno razbili i ono malo otpora kod Australaca.

Istina, protiv slabog suparnika nije se mogla ni očekivati vrhunska predstava naših rukometaša, no i ovo što su pokazali bilo je dovoljno za laku i uvjerljivu pobjedu. Izbornik Goluža je štedio i odmarao svoje najbolje igrače, dao je svima priliku da se rastrče i nije lovio veliku razliku, a dobra vijest je ta što je prve minute na prvenstvu igrao Domagoj Duvnjak koji je ušao u igru u 43. minuti.

Utakmicu s nejakim Australcima najbolje su iskoristili Željko Musa s osam pogodaka, te Jerko Matulić i Denis Buntić, koji su dali po sedam zgoditaka. Iako je Hrvatska pobijedila s 27 razlike, ipak nije oboren rekord star deset godina, a postignut na utakmici sa SAD-om (+29).

izvor: tportal.hr