Pakao u Novom Sadu: Ubi, ubi ustaše

Novi Sad, napad, rukomet, navijači, Novi Sad, Hrvatska, rukomet, navijački neredi, Hrvatska, Mađarska, Europsko prvenstvo, Novi Sad, navijači, Beograd, BBB, Torcida, Ultras
Hrvatski mediji prikrivaju što se dogodilo, premda je dio tog pakla zabilježen i kamerama. Najveću krivicu pak snosi policija u Novom Sadu, koja ne da nije spriječila napade na Hrvatske navijače, nego ih je i poticala. Sve to je organiziran scenario, jer su grupe domaćih huligana organizirano napadale Hrvate u Novom Sadu, bez straha da će ih netko sankcionirati. Sve to za portal hercegovina.info ispričao nam je jedan naš navijač koji se ni u snu nije nadao što će se njemu i njegovim prijateljima dogoditi u Novom Sadu. "Krenuli smo na veliki sportski događaj, a završili smo u bolnici i policijskoj postaji", kaže nam Ivan i nastavlja:

"U Novi Sad smo došli kombijem bh registracijskih oznaka i parkirali smo vozilo nekih 800 metara od dvorane. Bilo nas je osmero, šest muškaraca i dvije djevojke. O Novom Sadu imali smo najbolje predodžbe, a pošto je jedan od nas služio bivšu vojsku u njemu, nije bilo problema za snalaženje. Do početka utakmice Hrvatska-Španjolska ostalo je dva sata i navjeravali smo popiti piće prije odlaska u dvoranu. Da će biti problema dalo se naslutiti već pri našem samom polasku prema dvorani, kada su pored nas projurila policijska kola, a za njima i hitna pomoć sa upaljenim rotacijskim svjetlima.

Ipak, sjeli smo u jedan kafić gdje se već nalazilo desetak naših navijača, te smo naručili piće. Konobar nije uspio ni donijeti naručeno, kada su u kafić ušli huligani naoružani bezbol palicama i antenama. U tren nastao je pakao, lom i vriska djevojaka. Sve je bilo popraćeno povicima ubi, ubi ustaše. Ne znam točno koliko je sve trajalo, ali odjednom se pred kafićem pojavila policija. Huligani koji su nas napali neometano su izašli iz kafića i prošli pored policije, a da ih niko nije ni pogledao. Rezime napada je nekoliko razbijenih glava naših navijača, i u prvi tren sve je to gadno izgledalo. Dvojicu navijača koji su bili teže ozlijeđeni odveli su u hitnu pomoć, a nas ostale u policijsku postaju.

I u policijskoj postaji uslijedio je novi šok. Čovjek koji nas je ispitivao, rekao je kolegama da smo dobili smo tražili, te da nismo trebali ni dolaziti u Srbiju. Jedna od djevojaka koja je bila sa nama bila je pribrana, te je uspjela snimiti nekoliko fotografija napadača, ali joj je u policijskoj postaji oduzet aparat. Poslije su taj aparat vratili, ali bez memorijske kartice. Uzalud je molila da joj vrate karticu zbog nekih obiteljskih fotografija, a na njeno uporno inzistiranje jedan od policajaca je uzviknuo mrš ustašico odakle si i došla.

Nakon povratka naših ranjenih prijatelja koji su srećom prošli bez ozbiljnijih ozljeda, policija nas je odvela do našeg kombija. Usput smo vidjeli na cesti dosta stakla, kamenja, a nekoliko osobnih vozila sa hrvatskim registracijskim oznakama bilo je sa razbijenim staklima. Sirene i rotacije koje smo vidjeli i čuli u tim momentima, bile su znak da je još naših navijača napadnuto tu večer na ulicama Novog Sada.

Ispraćeni smo iz Novog Sada, a da nismo vidjeli ni dvorane ni utakmice zbog koje smo došli. Jedan sportski događaj, pretvorio se u pravi pakao koji su režirali domaći huligani u očiglednoj suradnji sa lokalnom policijom. Nažalost, naši mediji nisu obratili pozornost na sve gore opisano, valjda da se ne zamjere susjedima. Mi smo na kraju i dobro prošli, jer su neki naši navijači ostali bez stakala na svojim vozilima i zadobili su puno veće ozlijede".

hercegovina.info