Nijemci otkrili Poljacima recept za pobjedu protiv Hrvatske: Isprovocirajte ih!

nijemci rukomet

... hrvatska vanjska linija strašna, zadrhte na spomen Mirka Alilovića, a svoje čitatelje straše informacijom da Slavko Goluža još uvijek nije otkrio sve karte, piše Index.hr.

Međutim, Poljaci čvrsto vjeruju da mogu pobijediti Hrvatsku. Njihova ekipa je nakon pobjede nad Švedskom dobila dodatnu snagu, a Hrvatima se žele osvetiti za sve neugodne poraze u posljednjih nekoliko godina. Ako kažu da je Hrvatska bolja od Poljske, na čemu onda temelje svoje uvjerenje da mogu proći u polufinale? Jučer smo objavili tekst u kojem poljska novinarka Monika Letwin piše kako je "Hrvate lako isprovocirati zbog balkanskog mentaliteta", a te su riječi potvrdili njemački reprezentativci Steffen Weinhold i Michael Kraus.

"Trebate ih malo isprovocirati, jer su skloni provokacijama. Brzo se naljute. Naravno, ne mislim da ih trebate udarati po glavi, ali im uvijek možete vikati u uho", smije se Kraus.

"Osim toga, Hrvati mi ne izgledaju čvrsto u obrani kao posljednjih godina", nadodao je u razgovoru za Reczna.pl.

"Duvnjak je mozak Hrvatske"

Steffen Weinhold je upozorio Poljake na Domagoja Duvnjaka.

"On je jako pametan čovjek. Proglašen je za najboljeg igrača na prošlom prvenstvu. On je mozak hrvatske reprezentacije. Donosi ključne odluke u važnim trenucima i uvijek je miran i staložen. On će vam predstavljati prijetnju u posljednjim minutama dvoboja", za kraj će Weinhold.