Ja i žena utakmice ne možemo gledati zajedno!

milenko maric

"Još uvijek sam iznenađen zbog svega. Još su mi u glavi utakmice. Nakon Španjolske su bile nevjerojatne mogućnosti prolaska Hrvatske dalje. Iskreno, nisam se nadao. Nakon osvajanja bronce, još veće iznenađenje su priredili Mostarci svojim dočekom. Ovakav spektakl je bio na svjetskoj razini. Na moje oduševljenje došla je masa male djece i to je ono što mi je baš drago jer će se ta djeca ugledati na njih dvojicu", komentirao je Marić.

Kaže kako njihovoj obitelji sa svih strana stižu čestitke povodom postignutog odličja, ali i zbog nevjerojatne igre i borbenosti mladih Mostaraca na terenu. Mića posebno ističe kako je Marinu žao jer nije mogao u Mostar. Ni sam Marino nije ostao ravnodušan na organizaciju velikog dočeka pa se porukom zahvalio svim sugrađanima, piše Dnevni list.

"Hvala mojim "ludim" Mostarcima koji su bili ogromna i ovoga puta popularna podrška. Uživajte u ovim trenucima. Ovo što smo postigli, postigli smo radi vas koji volite ovakve sportske uspjehe i uživate u njima", poručio je Marino.

Rani počeci

Marino se još od ranog djetinjstva počeo baviti rukometom. 2009. godine, nakon priprema za nastup u Hrvatskoj reprezentaciji, proglašen je za najboljeg igrača na svijetu na poziciji pivote u Tunisu. Poslije toga Marino se odselio u Zagreb nakon čega je išao njegov dalji rukometni razvoj.

Filip Garmaz tajnik HRK Zrinjski ističe kako je Marino pripadao iznimno uspješnoj generaciji rukometaša koje je imao Mostar.

"Ta generacija kojoj pripadaju Paradžik, Rikić i Marino imala je mnoštvo talenata koji su, kao što vidite postali svjetske klase", kazao je Garmaz.

On ističe kako je prava dragocjenost svaka medalja koja, dodao je, u Mostar ipak dolazi vrlo rijetko.

"Davne 1984. godine Jasna Merdan je donijela Olimpijsko zlato u Mostar, a prije toga je Zvonimir „Noka" Serdarušić 1974. godine osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Ovoga puta imamo dvije medalje odjednom. Svaka čast našim Mostarcima koji su branili hrvatske boje i donijeli nam čak dvije medalje", istaknuo je Garmaz.

Jedan od najzaslužnijih trenera koji su svojim savjetima oblikovali Marina kao igrača je, složili su se i Milenko i Garmaz, Zoran Dokić. Veliki doprinos su dali i Adnan Omamović koji ga je trenirao na njegovim počecima i Vladimir Canjuga koji mu je pomogao u daljnjem razvoju. „Njihov rad je rezultirao vrhunskim rukometašem kakav je danas naš Marino!", dodao je Garmaz.